Barca i Dinamo penal
 SCREENSHOT
NAPUTAK JE JASAN

Video: Ono što vrijedi za PSG, ne vrijedi za Dinamo! Pogledajte zašto su Modri ipak oštećeni u Zagrebu!?

Uefa je nedavno poslala video koji određuje ‘play on‘ varijantu, s utakmice Barcelone i PSG...
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 08. travanj 2021. 23:24

Cijela utakmica stala je u situaciju krajem prvog poluvremena, kada je Moreno s pola metra u ruku napucao Theophilea, a sudac je odlučio pokazati na bijelu točku.

Nastale su diskusije. Realne. Jer, onaj koji je igrao nogomet zna da ga ne može igrati s rukama na leđima. A penal je, doista, bio nategnut. Priznat će to i neki hrvatski suci s kojima smo neslužbeno razgovarali.

Prije nekog vremena, Uefa je poslala video koji određuje "play on" varijantu, s utakmice Barcelone i PSG, gdje se točno vidi da branič igra prirodno i ne može pomaknuti ruku, pa sudac pušta igru dalje. Dakle, to je mogao, a možda i morao napraviti i Siebert. Da je pustio igru dalje, VAR mu sigurno ne bi kontrirao - govore naši iskusni suci.

Nedosuđeni penal za Barcelonu pogledajte OVDJE

Ali dodaju detalj, koji je svima jasan: iako su sve situacije u nogometu gotovo pa "pravno" riješene, ruka u 16-rcu ostaje siva zona.

- Da sam ja kontrolor, sigurno mu temelju ovoga ne bih mogao dati negativnu ocjenu. To je tako. Istina, riješeno je pitanje ruke iznad ramena, i to je ispravno, ali sve ostalo ostaje veliko pitanje interpretacije, koje ponekad, baš kao u ovo, slučaju nije posve čisto: Theophile je imao podignutu ruku, ali lopta je ispucana iz blizine, mala je distanca, on pokušava ruku maknuti, i postavlja se pitanje proširuje li tijelo na neprirodan način, ili je ovo prirodan položaj igrača u toj situaciji...

Dosuđeni penal za Villarreal pogledajte OVDJE

Dakle, penal je čist, ali zapravo nije.

Linker
22. travanj 2024 06:42