West Ham United

 IAN KINGTON Afp
EUROPSKA LIGA

VIDEO: Ovo je pogodak sezone! Uzeo loptu na svojoj polovici, prešao sve protivničke igrače i zabio golčinu

West Ham, Milan i Benfica su pobjedama potvrdili plasman u četvrtfinale Europske lige
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 21:37

West Ham, Milan i Benfica su pobjedama potvrdili plasman u četvrtfinale Europske lige gdje je uz dramu mjesto našao i Marseille. Istovremeno, među osam najboljih u Konferencijskoj ligi plasirali su se Fenerbahče, Fiorentina te Viktoria Plzen nakon ruleta jedanaesteraca.

West Ham je u ranoj fazi utakmice nadoknadio gol minusa s kojim se vratio iz Freiburga. Igrala se tek deveta minuta kada je Lucas Paquetá vratio dvomeč na početak. West Ham je dobio posljednjih deset europskih utakmica na svom terenu, a da će ta tradicija ostati na životu postalo je jasno u 32. kada je Bowen udvostručio prednost domaćina. Gosti su se u nastavku raspali. Prvo je Cresswel u 53. zabio za 3:0, potom Kudus u 77. za 4:0 i još jednom u 85. za konačnih 5:0.

O golu Kudusa iz 77. minute će se još dugo pričati. Sjajni reprezentativac Gane zabio je možda i najbolji gol u sezoni. Uzeo je loptu na 30-ak metara od svojeg gola i sjurio se s njom preko cijelog terena. U slalomu je zaobišao sve protivničke igrače i zabio za 4:0.

FANTASTIČAN PRODOR I GOL KUDUSA POGLEDAJTE OVDJE.

image

Mohammed Kudus

IAN KINGTON Afp

Milan je u Prag već došao sa solidnom prednošću od 4:2, a taj minus sa San Sira za Slaviju je postao nedohvatljiv nakon što su već u 20. minuti ostali s igračem manje u polju. Holeš je nakon VAR provjere dobio izravni crveni karton čime je plasman u idući krug postala nemoguća misija za češki klub. Već u 33. gosti su potvrdili plasman golom Pulišića, tri minute kasnije u strijelce se upisao Loftus-Cheek, a do poluvremena je mrežu Čeha zatresao i Leão. Povukli su gosti "ručnu" u nastavku u kojem nije viđen niti jedan udarac u vrata od strane niti jedne momčadi sve do 84. minute počasni gol za domaćine zabija Jurasek.

Villarrealu je trebalo pravo čudo nakon 4:0 poraza u Marseilleu, a kakvu-takvu nadu dobili su u 32. nakon što je zabio Capoue. Ta nada je tinjala pogotovo nakon što je Sørloth zabio za 2:0, a njegov pogodak priznat nakon višeminutnog VAR vijećanja. Marseille je bio u posve podređenom položaju, samo još jedan pogodak odveo bi utakmicu u pravu dramu, a ostalo je za igrati još pola sata. Upravo se to i dogodilo, u 83. Mosquera zabio je za 3:0 i Španjolcima je nedostajao samo jedan pogodak za produžetke. A do njega nisu došli, štoviše Clauss je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zabio za goste.

image

Marseille - Villarreal

JOSE JORDAN Afp

Duel Rangersa i Benfice bio je otvoren nakon 2:2. Na Ibroxu su gosti poveli u 66. golom Silve, a taj pogodak je i presudio je putnika u četvrtfinale

Fenerbahče je pred svojim navijačima trebao tek odraditi 90. minuta nakon što je već u prvoj utakmici riješio sve dvojbe 3:0 pobjedom u Belgiji. I prilično su ležerno ušli u utakmicu. U prvom poluvremenu čak nisu niti zapucali u okvir protivničkih vrata!? Union s druge strane nije imao što za izgubiti, a u 68. su i zabili preko Rasmussena. To je bio i jedini gol na utakmici.

Fiorentina je remijem potvrdila prolaz protiv Maccabi Haife. Nakon 4:3 u prvoj utakmici, u Firenzi su poveli golom Baraka u 59. minuti i stekli za izraelsku momčad nedostižnu prednost. Izjednačio je, doduše, u 88. Khalaili, ali bilo je prekasno i premalo makar za produžetke. Za razliku od duela Viktorie Plzen i Servettea. Nakon dosadnih 0:0 u prvoj utakmici, identičan rezultat ponovio se i u uzvratu. Ni u produžecima nije bilo golova, a u raspucavanju jedanaesteraca gosti su promašli tri puta u uvodne četiri serije. S druge strane nogometaši Plzena bili su bez greške.

Linker
14. ožujak 2024 21:37