ADRIAN DENNIS Afp
POVIJESNI USPJEH

VIDEO: Pogledajte prizore slavlja Španjolaca u Londonu, Arsenalu se ovo nije dogodilo 26 godina

Prvi puta od sezone 95/96 momčad iz sjevernog dijela UK-prijestolnice neće igrati u eurokupovima.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2021. 08:03

Nije Arsenal uspio zabiti protiv Villarreala, ostalo je 0:0 na Emiratesu u uzvratnoj utakmici polufinala Europske lige. To znači da izabranici Mikela Artete po prvi puta nakon 26 godina, odnosno sezone 95/96 neće igrati u nekom od europskih kup-natjecanja. U engleskom prvenstvu stoje jako loše, jasno je da neće osvojiti niti jedan od domaćih kupova, a neće ni europski...

Villarreal, klub bez ijednog trofeja u svojoj povijesti, imat će priliku za prvi. Finale je u poljskom Gdanjsku 26. svibnja...

- Stvorili smo dosta prilika za pobjedu, i više od toga, ali nismo ih iskoristili. Način na koji smo krenuli u prvu utakmicu nije bio dobar. Nismo ni ovdje došli u najboljem stanju. Očajni smo i jako razočarani, ali moramo čestitati Villarrealu na pobjedi i plasmanu u finale. Probali smo sve, bili u igri do zadnje minute. Zaslužili smo pobjedu, ali nismo koristili prilike - rekao je menadžer premierligaša Mikel Arteta dok su Villarrealovi igrači slavili na terenu uz poruku: "Vidimo se u Poljskoj!"

Obveze prema medijima na flash-poziciji dao je igrač Villarreala, Pau Torres:

- Gledao sam polufinale Arsenala i Villarreala u Ligi prvaka 2006. i plakao sinoć. Danas plačem od sreće. Bili smo toliko puta u polufinalima i ispadali, no sada smo tu, sada smo u finalu, konačno smo to uspjeli. Ovo su jako emocionalni trenuci za nas. Cijeli klub, navijači, predsjednik, momčad, svi ovo zaslužujemo. Idemo sada uživati, ali i pripremiti se za finale jer će to biti povijesna utakmica - rekao je Torres.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Finale je na rasporedu 26. svibnja, a momčad Unaija Emeryja će ih čekati Manchester United koji je izgubio uzvratnu utakmicu u Rimu s 3:2, ali je s ukupnih 8:5 uspio pobijediti Romu.

Linker
18. travanj 2024 22:54