Angel Di Maria

 SCREENSHOT
EUROPSKA LIGA

Video: Pogledajte remek-djelo Di Marije u slavlju Juventusa, Rakitić i Sevilla upisali poraz, ali prošli dalje

Nakon remija u Torinu, Juventus je u uzvratu u Francuskoj odnio pobjedu bez ikakvih problema
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 23. veljača 2023. 20:53

Sevilla je u Eindhovenu u dvoboju protiv PSV-a, usprkos porazu 0:2, obranila tri pogotka prednosti iz prvog susreta i) prošla u osminu finala !svog najdražeg europskog natjecanja kojeg su Andalužani osvojili čak šest puta (dva puta pod nazivom Kup Uefa) a san da Sevilla postane gotovo nestvarni sedmerostruki pobjednik spomenutog natjecanja i dalje živi.

Nakon što su u prvom susretu istih suparnika slavili 3;0 bilo je teško povjerovati da Španjolci neće sačuvati stečenu prednost bez obzira na činjenicu da je gostima zbog ozljeda i kartona nedostajalo osam igrača. No Ivan Rakitić nije izostao a nekadašnji hrvatski reprezentativac igrao je u veznom redu španjolskog sastava od prve minute., a uloga Rakitića bila je još značajnija zbog izostanka Lamele i Gudelja.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon nekoliko propuštenih prigoda s obije strane Lukk de Jong je u razmaku od samo tri minute minuti je zabio dva pogodaka svom bivšem klubu, ali je priznat samo jedan, što se pokazalo kao presudan faktor s obzirom na pogodak Silve u četvrtoj minuti sudačke nadoknade što Nizozemcima ipak nije bilo dovoljno da izbore produžetak. Rakitić je na travnjaku proveo svih 90 minuta,

Juventus je na gostovanju kod Nantesa opravdao ulogu favorita i pobjedom 3:0 prošao u osmini finala. uz tri pogotka sjajnog Angela Di Marije. Torinezi su u Francusku stigli nakon mršavog renija na svom travnjaku (1:1), iako su u prvom susretu bili puno bolji suparnik. Stara Dama ove sezone je imala puno problema izvan travnjaka, ne prvi puta, nakon oduzimanja 15 bodova u prvenstvu Italije zbog nepravilnosti u transferima, prolaz u daljnje natjecanja bio je svojevrstan imperativ za torinski sastav koji se u Europskoj ligi natječe prvi puta nakon devet godina.

>>> GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Dušan Vlahović matirao je obranu Nantesa u Torinu, ali je ovog puta nominalno prvi napadač Juventusa utakmicu započeo na klupi za pričuve. No i bez Vlahović talijanskom velikanu bilo je potrebno samo pet minuta da stigne do prednosti zahvaljujući vrhunskom potezu i pogotku Di Marije. Argentinac je potom realizirao i jedanaesterac što je u crveni karton Palloisa razriješilo sve dileme oko putnika za osminu finala. Di Maria je nakon što je s Argentinom postao svjetski prvak nastavio briljirati i na klupskom planu, ali ovakve blistave predstave argentinskog majstora bit će potrebne Juventusu i protiv puno jačih suparnika.

Sporting je izbacio Midtjylland pobjedom u Danskoj 4:0 Sebastian Coates mogao je po potencijalu napraviti i trofejniju karijeru, ali urugvajski stoper uživa u kapetanskoj ulozi u Sportingu uz postignuti pogodak koji je Portugalcima otvorio vrata prolaza među 16 najboljih a u listu strijelaca u nastavku se dva puta upisao i Goncalve.

Bayer Leverkusen je, pak, nakon izvođenja jedanaesteraca kao gost izbacio Monaco nakon što je prvu utakmicu kod kuće izgubio sa 3:2. Istim rezultatom Apotekari su slavili u Kneževini, te su potom bili precizniji s bijele točke za prolazak u osminu finala.


REZULTATI:

Midtjylland - Sporting Lisabon 0-4 (Coates 21, Goncalves 50, 77, Gartenmann 85-ag) (prva utakmica 1-1)

Nantes - Juventus 0-3 (Di Maria 5, 19-11m, 78) (prva utakmica 1-1)

PSV Eindhoven - Sevilla 2-0 (De Jong 77, Silv 90+5) (prva utakmica 0-3)

Monaco - Bayer Leverkusen 3-5 11m (2-3 - Ben Yedder 19-11m Embolo 84/Wirtz 13, Palacios 21, Adli 58) (prva utakmica 3-2)

Linker
26. travanj 2024 10:58