Allan McGregor brani jedanaesterac Aleksandru Kataiju

 ANDY BUCHANAN Afp
OZLIJEDIO SE RAKITIĆ

VIDEO: Potop Zvezde uz 3 poništena gola i neskorišten penal, slavlje Seville i veliki promašaj Vlašića, kiks Barce

Barcelona u prvoj utakmici osmine finala Europske lige nije uspjela slomiti otpor Galatasaraya
Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2022. 23:04

Odličnu i zanimljivu su prvu utakmicu osmine finala Europske lige, u Bergamu, odigrali Atalanta i Bayer iz Leverkusena. Domaći sastav je pobijedio preokretom 3:2.

Nezaustavljivi su za Bayer bili Kolumbijac Muriel i Ukrajinac Malinovskij koji su zaslužni za sve domaće pogotke. Muriel je zabio dva i jednom asistirao, dok je ukrajinski nogometaš postigao jedan pogodak uz dvije asistencije. No, zaslugama Aranguiza i Diabyja klub iz Leverkusena ima aktivan rezultat kojeg će pokušati nadoknaditi u uzvratu, na domaćem terenu. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić nije ulazio u igru za Atalantu.

Na domaćem terenu se mučila Barcelona protiv Galatasarayja. Katalonci nisu uspjeli slomiti tursku momčad. Završilo je 0-0 i drama seli na vrući istanbulski stadion.

image
LLUIS GENE Afp

Lijepu pobjedu od 2-0 ostvarila je Braga protiv Monaca na domaćem terenu. Portugalci su zabijali na početku (Abel Ruiz u 3.) i na kraju susreta (Vitor Oliveira u 89.).

Veliki korak prema četvrtfinalu napravio je Rangers koji je na domaćem terenu svladao Crvenu zvezdu sa čak 3:0. Već nakon 15 minuta bilo je 2:0 za Škote (Tavernier i Morelos), a gosti su u prvom poluvremenu, kod 0:2, propustili realizirati jedanaesterac. Tragičar utakmice bio je Katai koji nije relizirao najstrožu kaznu, a VAR mu je dvaput prije toga poništio pogotke. Zvezdi je u 85. minuti poništen i treći gol, ovoga puta nesuđeni je strijelac bio Ben.

Hrvatski nogometaš Borna Barišić ostao je na klupi za pričuve Rangersa tijekom cijelog susreta.

Ranije u četvrtak nogometaši Seville svladali su na svom Sanchez Pizjuan stadionu West Ham s minimalnih 1-0.

U prvom poluvremenu dvije ponajbolje šanse imao je, za goste, hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić. U 12. minuti je s nekoliko metara glavom pucao loše, dok je u 30. mnogo bolje reagirao. Dobro je pucao s 20 metara, ali je domaći vratar Bono uspio zaustaviti taj udarac.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Vlašić je zamijenjen u 67. minuti, dok je kod Seville na klupi za pričuve, kroz cijelu utakmicu, ostao Ivan Rakitić zbog želučanih problema, i to na svoj rođendan.

Promašaj Vlašića pogledajte OVDJE.

Trenutak odluke dogodio se nakon točno sat vremena igre, a nakon asistencije Acune jedini je gol na susretu, za 1-0 Seville, zabio Munir El Haddadi.

Pobjednički gol Seville pogledajte OVDJE.

Uzvratna se utakmica igra u Londonu 17. ožujka.

Europska liga, osmina finala (prve utakmice):

Europska liga, osmina finala (prve utakmice):

Barcelona - Galatasaray 0-0

Rangers - Crvena zvezda 3-0 (Tavernier 11-11m, Morelos 15, Balogun 51)

Braga - Monaco 2-0 (Abel Ruiz 3, Vitor Oliveira 89)

Atalanta - Bayer 3-2 (Malinovskij 23, Muriel 25, 49 / Aranguiz 11, Diaby 63)

Sevilla - West Ham 1-0 (El Haddadi 60)

Srijeda:

Betis - Eintracht 1-2 (Fekir 30 / Kostić 14, Kamada 32)

Porto - Lyon 0-1 (Paqueta 58)

Linker
19. travanj 2024 23:52