Lars Ronbog/FrontZoneSport via Getty Images
ANALIZA PORAZA

VIDEO Rožman: ‘Dobili smo dva brza gola, a onda su nas rastegli, nismo bili na europskoj razini‘

Trener Rijeke naglasio je da su Nizozemci iskoristili svaku situaciju na širokom prostoru
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2020. 23:55

Nakon poraza njegovih nogometaša (1:4) kod AZ-a u Nizozemskoj, ništa drugo nije preostalo Rijekinu treneru Simonu Rožmanu nego da suvislo rezonira dojmove s vrlo loše, na trenutke i poprilično katastrofične predstave...

- Sigurno nije dobro izgubiti. Čestitke AZ-u na pobjedi. Vidjelo se da su bili brži dok mi nismo bili na razini koju smo željeli. Ovo je dobra škola jer kroz cijelu utakmicu nismo uspijevali doći u neki ritam. Nismo bili kompaktni, prvi pogodak nas je izbacio s puta kojeg smo željeli. Nova utakmica je u nedjelju i moramo se okrenuti HNL-u - rekao je slovenski strateg.

Već za vikend Bijelima predstoji gostovanje u Šibeniku, a onda će na Rujevicu stići Napoli.

- Glava gore, Europa nam je nagrada, vidimo kakve su to momčadi i s kakvim igračima raspolažu. Nizozemci su danas iskoristili svaku situaciju jedan na jedan ili na širokom prostoru. Poremetio nas je prvi pogodak, pa odmah drugi, onda su nas rastegli po terenu… Nismo bili na razini da bismo mogli pružiti nešto više, za momčad koja u ovom trenutku prorijeđena izostancima možda su bili i previsoka prepreka za nas, ali sigurno imamo još rezerve - kazao je Rožman.

U Šibeniku bi moglo biti još teže, jer je iz konkurencije za sastav otpao i branič Luka Capan. No, nove obveze već su iza ugla.

Linker
25. travanj 2024 03:02