Igor Jovićević

 FRED TANNEAU Afp
EUROPSKA LIGA

VIDEO: Težak poraz bivšeg trenera Dinama! Tek jedan gol ih je dijelio od najtežeg europskog debakla

Feyenoord je sa visokih 7:1 pobijedio ukrajinskog diva i tako se plasirao u četvrtfinale
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 20:56

Šahtar je doživio blamažu u Rotterdamu. Na uzvrat osmine finala Europske lige protiv Feyenoorda došli su nakon obećavajućih 1:1 u prvoj utakmici i "pukli". Završilo je čak 7:1 za domaćine. Ukrajincima je prijetilo da izjednače najteži klupski poraz u Europi (7:0 debakl doživjeli su u šesnaestini finala Lige prvaka u sezoni 2014./15. protiv Bayerna), ali je Kelsy golom u 87. spriječio da njegova generacija bude suvlasnik neslavnog rekorda. Već do poluvremena Feyenoord je potvrdio plasman u idući krug, vodili su s 3:0, a u nastavku su samo nastavili puniti mrežu momčadi koju vodi Igor Jovičević. Idrissi i Kökçü zabili su po dva gola, a u strijelce su se još upisali Gimenez, Jahanbakhsh i Danilo. Sudakov je u 30., kod 2:0 za domaćine, pogodio vratnicu i to je bilo najbliže pogotku što su Ukrajinci dali.

TEŽAK PORAZ ŠAHTARA POGLEDAJTE OVDJE.

U idućem krugu Europske lige naći će se i Juventus. Nakon 1:0 pobjede u Torinu, još su uvjerljivije slavili protiv Freiburga i u uzvratu. Dušan Vlahović golom iz kaznenog udarca potkraj prvog dijela odveo je utakmicu u mirne vode. Pomoglo je što je pritom Gulde bio i isključen pa su drugo poluvrijeme igrali s igračem više u polju. Pobjedu je golom u 95. potvrdio Chiesa. Manchester United već je na Old Traffordu riješio pitanje prolaska trijumfom 4:1 protiv Betisa. Rashford je zabio u 56. i "ubio" svaku nadu domaćinima u čudo.

Sevilla je, međutim, drhtala u Turskoj. Dobili su Fenerbahče na Sánchez Pizjuánu 2:0, ali turska se momčad golom Ennera Valencije iz kaznenog udarca u 41. vratila u igru. Silno je Fenerbahče pritiskao do kraja, tražio barem gol za produžetke, devet minuta igrala se nadoknada vremena, ali nisu uspjeli u tome. Ivan Rakitić je igrao do 83. minute.

Linker
23. travanj 2024 02:49