Jose Mourinho

 Screenshot (SportItalia)
ODREKAO SE I MEDALJE

VIDEO: ‘Ti j***** sramoto!‘ Mourinho u potpunosti izgubio kontrolu, napravio zasjedu i šou na parkiralištu

Portugalski stručnjak imao je novi bijesni ispad, ovoga puta se obrušio na engleskoga suca
Piše: SN, HinaObjavljeno: 01. lipanj 2023. 06:50

Nogometaši Seville po sedmi put su osvojili Europsku ligu, u finalnom susretu u Budimpešti španjolska momčad je pobijedila Romu nakon jedanaesteraca s 5:2 (1:1, 1:1).

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, a isti je ostao i nakon 120. Tijekom jedanaesteraca svi su izvođači Seville bili precizni, redom su pogađali Ocampos, Lamela, Rakitić i Montiel za slavlje. Kod Rome je pogodio samo Cristante, dok je potom udarac Mancinija obranio Bono, a Ibanez je pogodio vratnicu.

Osim samog naslova pobjednika ovog natjecanja, ovo je finale imalo još jednu težinu. S obzirom na to da ni jedna od ove dvije momčadi kroz svoja nacionalna prvenstva nije osigurala igranje u Ligi prvaka iduće sezone, pobjednik je kao nagradu dobivao odlazak u to elitno natjecanje što je zaslužila Sevilla. Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić po drugi put je u karijeri sa Sevillom osvojio pobjednički pehar Europske lige, prvi puta je slavio 2014. godine.

Roma je, inače, povela u 35. minuti pogotkom Paula Dybale, dok je Sevilla izjednačila u 55. kada je vlastitu mrežu pogodio Gianluca Mancini.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho bio je razočaran, ali i bijesan nakon poraza u finalu. Emocije su ga obuzele i trener Rome nije se mogao kontrolirati pa je tako nakon susreta na parkiralištu Puskás Aréne čekao suce ovog dvoboja, a onog glavnog, Engleza Anthonyja Taylora, ispratio je sa stadiona riječima "j***** sramota‘ koje je ponovio nekoliko puta prije nego što se prebacio na talijanski jezik. Jose je potom otišao do minibusa u kojem se nalazio sudac Taylor i još jednom ispalio: "Čestitam, ti j**** sramoto!"

Mourinho svoje nezadovoljstvo nije skrivao ni nedugo nakon posljednjeg zvižduka kada je u prvoj reakciji poručio:

- Rekao sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvi smo umorni. I fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata. Ali smo i ponosni. Pobijedio sam u pet europskih finala i ovo je jedino u kojem sam poražen, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe. Bila je to muška utakmica sa sucem koji se činio kao Španjolac. Nepravedno je i to što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali to se nije dogodilo, a onda je u raspucavanju realizirao penal - glasio je Mourinhov komentar.

Inače, Portugalac je svoju srebrnu medalju bacio u publiku i poklonio je jednom Rominom navijaču.

- To uvijek radim. Zadržim on zlatne, a poklanjam srebrne - objasnio je Jose.

Linker
17. travanj 2024 01:09