SCREENSHOT Screenshot
NEMILE SCENE

VIDEO: Totalni kaos u Pragu, u tučnjavi igrača poletjele noge. Hrvatski trojac oprašta se od Europe

Najduže je trajao ogled na Olimpicu, gdje je Roma izbacila Ivanušecov Feyenoord nakon raspucavanja
Piše: SN/HINAObjavljeno: 22. veljača 2024. 23:50

Sparta iz Praga i Galatasaray priredili su pravu poslasticu u play-offu Europske lige. Nakon 3:2 pobjede Galatasaraya u Turskoj, Česi su kod kuće upisali izvanrednih 4:1 te s ukupnom 6:4 pobjedom izborili mjesto među 16 najboljih momčadi u drugom po jačini europskih natjecanja.

Jedan od četiri pogotka zabio je i Indrit Tuci, donedavni član Lokomotive bio je precizan u 74. minuti te osigurao 2:1 vodstvo praškog kluba. Međutim, najveću pozornost ukrale su nemile scene nakon susreta.

Kada je engleski sudac Anthony Taylor označio završetak ogleda, nastala je prava drama kod aut-linije. Sudeći po jedinom dostupnom videu, gužva se stvorila kod klupe Sparte iz Praga. Stoper gostiju Abdülkerim imao je nešto za raspraviti s protivnicima, dok je dio prisutnih pokušavao spriječiti dodatne probleme.

VIDEO NEREDA POGLEDAJTE OVDJE

Međutim, jedan od članova Galatasaraya iz drugog plana je uletio u gužvu i opalio suparnika nogom u trbuh, nakon čega ga je udareni igrač primio za nogu i bacio na pod. Potom su se uzavrele strasti nekako ipak uspjele smiriti.

Pored Tucija, za domaćine su zabili Preciado (8), Haraslín (80) i Kuchta (90+6), a Bardakcı (16) za Turke.

Marseille je na Velodromeu s 3-1 pobijedio Šahtar i prošao s ukupnih 5-3. Aubameyang (23), Sarr (74) i Kondogbia (81) pogađali su za Francuze. Sudakov je u međuvremenu poravnao rezultat u 12. minuti s bijele točke, ali nije to bilo dovoljno za slavlje kluba čiji su članovi trener Marino Pušić, pomoćnik Mario Stanić i Darijo Srna.

Najduže nas je budnima održala predstava s Olimpica. Roma i Feyenoord reprizirali su rezultat iz ogleda u Nizozemskoj (1:1, uk. 2:2), stoga su pobjednika odlučivali penali. Prethodno je Santiago Gimenez (5.) zabio za vodstvo gostiju, a Lorenzo Pellegrini izjednačio 10 minuta kasnije. Unatoč vatrenom početku, mreže se više nisu tresle ni u regularnom vremenu ni u produžecima.

U konačnici, Roma je na raspucavanju bila precizna iz četiri, a Feyenoord iz dva pokušaja, stoga Talijani mogu slaviti. Za Romu su precizni bili Paredes, Cristante, Aouar i Zalewski, dok je Lukaku promašio. S druge strane, Ueda je pogodio, zatim su Hancko i Jahanbakhsh promašili, pa Hartmanov dobar udarac ništa nije značio. Spomenimo i da je Luka Ivanušec za Feyenoord zaigrao od 60. minute.

Linker
22. travanj 2024 08:37