Filip Ozobić
 SCREENSHOT
DVIJE RAZLIČITE PRIČE

Video: Zbog Hrvata tragičara noćas neki nisu spavali, na drugom kraju svijeta slavi se Hrvat - junak!

Toni Bovreković je svojom nesmotrenošću odveo Milan u EL, Filip Ozobić nastavlja žariti i paliti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2020. 10:23

Kakav je to četvrtak ove rane jeseni bez barem jednih produžetaka koji traju do sutrašnjeg dana u Europskoj ligi? Najprije ona triler-kanonada u Senti između Bačke Topole i Steaue, pa jučer još veći klasik. Rio Ave drži pobjedu u rukama, ima vodstvo od 2:1 u 122. minuti protiv velikog, apsolutno velikog AC Milana... Predosjećate, u priču će doći jedan hrvatski nogometaš... I u pravu ste.

Rukom je u kaznenom prostoru tada igrao Toni Bovreković, 23-godišnji stoper i nekadašnji igrač Dinama, odnosno Rudeša. Naravno, Hakan Calhanoglu zabio je za 2:2, nakon što je rođeni Brođanin isključen zbog drugog žutog kartona. Pucalo se nakon toga čak 12 serija jedanaesteraca, a Rio Ave je triput mogao zabiti i doći do pobjede. No, kad je trebalo, promašivali su i Portugalci. U dvanaestoj je seriji Donnarumma skinuo Santosu i odveo Milan u skupine Europske lige.

Osim Hrvata-tragičara u liku Bovrekovića, postoji i Hrvat-junak. On je Filip Ozobić, nekadašnji veznjak Hajduka. I dalje je ovaj vezni igrač u Qarabagu, nakon što je poslije dobre epizode u Slaven Belupu bio u Gabali. Drugi je puta u trećoj sezoni odveo svoj klub u skupine EL. U četvrtak je na gostovanju kod Legije u Varšavi Qarabag slavio s 3:0. Ozobić je postigao drugi i asistirao za treći pogodak svoje momčadi.

Linker
24. travanj 2024 11:44