Slavlje Villarreala
 BORIS KOVACEV/CROPIX
ŠPANJOLCI SLAVE

‘Villarreal je Manchester City Europske lige, Oršić i Livaković su dobri, ali Dinamo je bio preplašen‘

Na Pirinejima svi razmišljaju o Arsenalu i tvrde da je vrijeme za osvetu poraza u Ligi prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. travanj 2021. 23:37

Opjevali su španjolski mediji prolaz Villarreala u polufinale Europske lige, Marca je istaknula da je ovo nastavak niza od 2014., Španjolska je svake godine imala polufinalista ovog natjecanja. Tiražna Marca hvali Unaija Emeryja i njegovu momčad i poentira:

- Villarreal je Manchester City Europske lige, Emeryjeva momčad jedina je uz Guardiolinu koja još nema poraz u Europi ove sezone!

U izjednačenoj utakmici, piše dalje Marca, Villarreal je zadao ubojit udarac u 38. minuti, napravio veliki korak prema polufinalu, bila je to akcija iz knjige. Onda je Moreno naplatio još jednu pogrešku hrvatske momčadi. Bio je Dinamo hrabriji u nastavku, ali bilo je kasno. Oršić je bio najbolji kod Dinama, a Livaković je priredio jednu od onih obrana kojima je dokazao zašto je internacionalna klasa. Oršić je zabio i premda je bilo malo napetosti, Villarreal je izdržao da ne upadne u veće nevolje.

As je u prvi plan stavio priču oko polufinala s Arsenalom. "Gerard Moreno preuzima palicu od Riquelmea", naslov je teksta nakon pobjede nad Dinamom, naravno, radi se o tužnom polufinalu Lige prvaka 2006. kad je veliki idol navijača Riquelme baš protiv Arsenala promašio kazneni udarac i Topnici su otišli u finale.

- Gerard je vrlo tvrdoglav i odlučan je ublažiti vječnu patnju velikog idola Juana Romana - piše As, koji na pijedestal diže i Unaija Emeryja pitajući se hoće li ispisati povijest i nadmašiti trenere koji su Žutu podmornicu vodili ranije, te napokon dovesti Villarreal do europskog finala pa i dalje.

"U drugom poluvremenu, nakon 2:0, Villarreal je već razmišljao o Arsenalu, zato je Oršić zabio gol. Najljepše u nogometu je to što često pruža drugu priliku", opisao je novinar Asa što se događalo u nastavku utakmice, dodajući kako Villarrealov trijumf ipak nije dolazio u pitanje.

"Do Gdanjska sa zaustavljanjem u Londonu", donosi naslov El Periodico, naglašavajući da je Arsenal već dvaput, jednom u četvrtifnalu, jednom u polufinalu Lige prvaka, bio koban za Villarreal i da će ovo biti treća sreća. Dinamo je taj medij opisao kao "momčad koja je istrčala preplašena i zbog svog straha brzo bila u velikom zaostatku".

Linker
19. travanj 2024 07:29