David Moyes je odveo West Ham do polufinala Europske lige

 JEFF PACHOUD Afp
DIŽU SE U FORMI

Vlašićev trener poručio: ‘Vjera je ključna, želim da moji igrači misle da su prvi favoriti za osvajanje EL‘

David Moyes je nakon prolaska u idući krug najavio utakmice protiv Eintrachta iz Frankfurta
Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2022. 10:18

David Moyes, trener West Hama, izjavio je kako će napraviti sve ne bi li svoje nogometaše uvjerio da su baš oni prvi favoriti za naslov pobjednika Europske lige.

Sjajnom uzvratnom četvrtfinalnom utakmicom kod Lyona te pobjedom 3:0, nakon što je prvi ogled u Londonu završio 1:1, West Ham se plasirao u polufinale gdje će mu suparnik biti Eintracht iz Frankfurta. Po prvi puta nakon 1976. godine West Ham se plasirao u polufinale nekog europskog natjecanja.

„Naravno da nismo favoriti u ovom krugu četiri momčadi. Ali, to nema veze. Želim svoje igrače uvjeriti da baš jesu. Želim od njih da se tako postave na terenu i da na taj način odigraju dvije utakmice protiv Eintrachta. Ta vjera je ključna na putu do uspjeha, a iskreno se nadam da ćemo vrlo skoro pričati o finalu“, rekao je David Moyes koji u uzvratnom susretu kod Lyona nije koristio hrvatskog reprezentativca Nikolu Vlašića.

„U sjajnoj smo formi bili na početku sezone. Tada smo stvarno igrali s golemim samopouzdanjem i bili smo spremni potući se protiv svakoga. Mislim da polako hvatamo taj ritam“, rekao je Moyes čija je momčad trenutačno šesta na ljestvici Premier lige.

West Ham će 28. travnja prvo biti domaćin Eintrachtu, dok se na njemačkom tlu igra 5. svibnja.

Ranije tijekom natjecanja po skupinama West Ham je u svom okruženju bio prvi na ljestvici, ispred hrvatskog prvaka Dinama.

Linker
19. travanj 2024 03:28