CROPIX
POSEBNI IZVJESTITELJ

'VRIJEME JE NA MAKSIMIRU STALO, ALI OVDJE ŽIVI NAJBOLJI HRVATSKI KLUB' Evo kako su Česi opisali fenomenalnu atmosferu koja je vladala u Zagrebu

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. veljača 2019. 10:44

Posebni izvjestitelj češkog dnevnog lista “Idnes” iz Zagreba opisao je ozračje koje je vladalo u hrvatskoj metropoli dan uoči utakmice:

“Zatišje pred buru... Tako bi se najkraće mogla opisati atmosfera u Zagrebu uoči, kako hrvatski mediji navode, još jedne povijesne utakmice za Dinamo. Povijesne zato jer je zagrebački klub posljednji put na proljeće igrao u Europi prije čak 49 godina, suparnik mu je bio Schalke u Kupu pobjednika kupova i Dinamo je ispao.

Oko stadiona prošeću samo slučajni prolaznici, vidjeli smo i ležernu policijsku patrolu. U gradu nema velikih plakata koji najavljuju utakmicu, nema ni redova za ulaznicama, iz jednostavnog razloga - sve su ulaznice davno prije rasprodane i Viktoria će morati proći kroz pakao do osmine finala”, piše novinar i nastavlja:

“Dinamovi su navijači u Plzenu pokazali da su žestoki, agresivni dečki, pokazali su da se znaju pomlatiti s policijom i rušiti barikade, ali pokazali su i da sjajno navijaju, često su nadglasali kudikamo brojnije navijače Viktorije. Možemo samo zamisliti kakvo će biti navijanje u Zagrebu, iako su tribine predaleko od igrališta.

Taj Maksimir definitivno nema dodirnih točaka s modernim nogometnim stadionima, ovdje je vrijeme stalo, stadion izgleda identično kao i prije deset godina, kad je tu igrala praška Sparta. Ali na tom stadionu stanuje najbolji hrvatski klub, koji prodaje svoje igrače za svote o kojima češki klubovi mogu samo sanjati...”

- Kad neki češki klub proda igrača za tri milijuna eura, onda je to senzacija! A Dinamo ne prodaje nikoga ispod pet milijuna eura - rekao je izvjestitelju “Idnesa” bivši dinamovac, Čeh Miroslav Slepička, a novinar je potom ispisao i 11 najvećih Dinamovih transfera…

Linker
10. svibanj 2024 04:08