JOSE JORDAN Afp
UOČI SRAZA NA OLD TRAFFORDU

Xavi najavio veliki dvoboj, pa ga iznenadili pitanjem o Messiju: ‘Stalno smo u kontaktu, sve ovisi o njemu‘

Barcelona gostuje kod Crvenih vragova, a trener je kazao da bi poraz bio veliko razočaranje
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. veljača 2023. 21:34

Trener Barcelone Xavi Hernandez kazao je kako bi poraz na Old Traffordu i ispadanje njegove momčadi iz Europske lige bilo "pravo razočaranje". Na uzvrat play-offa drugog po rangu europskog natjecanja Barcelona dolazi nakon 2:2 na Nou Campu.

- Igramo protiv jedne od najboljih momčadi u Europi, svakako protiv najboljeg Manchester Uniteda posljednjih nekoliko godina. Morat ćemo pokazati puno karaktera - kazao je Xavi.

image

Barcelona - Manchester United

PAU BARRENA Afp

Na pitanje hoće li će birati između La Lige u kojoj Barcelona drži vrh s osam bodova prednosti u odnosu na Real ili Europske lige, trener Blaugrane dao je jasan odgovor:

- Mi smo Barça! Mi ne biramo utakmice! Bilo bi veliko razočaranje da ispadnemo - kazao je Xavi objašnjavajući što bi moglo biti presudno.

- Osnovno je da moji igrači kontroliraju emocije.

O velikom povratku Lionela Messija na Nou Camp špekulira se valjda od prvog dana nakon što je napustio Barcelonu. Vječna tema aktualizira se uoči svakog prijelaznog roka, a Xavi bi raširenih ruku dočekao bivšeg suigrača s kojim je u čak 399 utakmica dijelio teren.

- Već sam rekao kako je ovo njegov dom i nemam što novog dodati. On je moj prijatelj i u stalnom smo kontaktu. Ovisit će puno o njemu, o tome što želi raditi u budućnosti. Najbolji je u povijesti igre - kazao je Xavi.

Linker
05. svibanj 2024 07:02