Xavi

 OLI SCARFF Afp
NEMA PLAKANJA

Xavi nakon bolnog poraza najavio: ‘United je bio fizički nadmoćan. Sljedeće godine se vraćamo - jači‘

Katalonski nogometni div ispao iz Europe, a ni jaglaci još propupali nisu, ali zato trener širi optimizam
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. veljača 2023. 07:55

Barcelona u Europi traje kraće od zimnice. Proljeće dočekati, ni u ludilu. Tako sad već drugu godinu uzastopno. Katalonska momčad više ne može proći skupinu Lige prvaka, a onda dosta brzo ispadne i u Europa ligi. Drugom po kvaliteti i važnosti kup natjecanju na Starom kontinentu. Ovog puta je Barcelona ispala od Manchester Uniteda. To zvuči gordo, jako. Veliko ime. Sve od navedenog je istina, ali nije to baš Manchester United s braćom Neville, Giggsom lijevo, Scholesom u vezi i da ne nabrajamo dalje. Još uvijek dakako jaka momčad, ali...

Kad je Barcelona u pitanju traži se više. Razina viša od ovog što zadnje dvije godine pružaju, neovisno ove sezone osvojenog Superkupu i trenutačno uvjerljivo čelnom mjestu u La Ligi.

image
OLI SCARFF Afp

Trener Barcelone, Xavi, nakon sinoćnje je utakmice na press konferenciji ponudio svoja mišljenja o srazu s Man. Unitedom, ovoj sezoni, klubu u Europi...

- Izjednačujući pogodak nas je ozbiljno pogodio. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro. Do izjednačenja smo bili sasvim ravnopravni. Ovo je još jedno jako veliko razočaranje za nas.

Tjelesna snaga.

- Fizički je United vrlo jak. Bili su jači od nas. Prije drugog gola, dvoboj dobiva Fernandes, a nakon svih onih šuteva i blokova, lopta pada na Anthonyja. U skokovima su bili jači. Prvi gol nas jako boli. Momčad je zaslužila malo više. Da smo uspjeli povesti 0:2.... To je Europa, odlučuju sitni detalji - veli trener Barcelone, a na temu euro-nastupa će.

- Imam osjećaj da smo bili bolji nego prošle sezone. Igrali smo jako dobro protiv Intera, Uniteda... protiv vrlo važnih suparnika, ali nismo bili na visini zadatka. To je više naš nedostatak. Nedostajalo nam je igre u sredini terena. To su utakmice koje gubimo zbog detalja. Trebamo malo više igre u sredini. Da su Gavi ili Pedri bili tamo... Generalno, ne možemo biti ponosni, ali natjecali smo se protiv jedne ugledne momčadi.

Što nedostaje Barci?

- Poruka je pomalo kao kad su nas eliminirali u Ligi prvaka. Ove godine smo se natjecali protiv Bayerna, protiv Intera. Bili smo bolji no lani. Natjecali smo se, nadigravali. Sljedeće se godine moramo poboljšati. Iduće godine se vraćamo jači - optimizam širi i samog sebe bodri, Xavi.

Araujo?

- Promijenio sam ga iz predostrožnosti. Ništa teško. Bit će za nedjelju spreman. Srećom, u nedjelju je već sljedeća utakmica. Ostala su nam još dva natjecanja, kup i prvenstvo.

Točno, u nedjelju je Barceloni nova utakmica. U gostima kod "uvijek neugodne Almerije". To će Barca riješiti novom velikom pobjedom od... 1:0!

Linker
22. travanj 2024 19:04