DAMIR KRAJAC/CROPIX
MODRA SVLAČIONICA

Zadovoljstvo i sreća u Dinamu, igrači i trener čestitali rođendan BBB-ima, ali i - predsjedniku!

‘Petković je herojski izdržao, tražio je zamjenu u 40. minuti, ali rekao je da će izdržati‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. studeni 2021. 00:08

Zadovoljstvo, sreća i pregršt jubileja. Rođendan Bad Blue Boysa, rođendan predsjednika Mirka Barišića, 100. nastup Luke Ivanušeca, prvi europski gol Komnena Andrića. Sve to okrunjeno jednom važnom, sjajnom pobjedom, trijumfom koji bi mogao i trebao Dinamu na kraju donijeti proljeće u Europskoj ligi.

Ozaren je bio Damir Krznar, njegova je momčad pokazala sasvim drugo lice u odnosu na ono u Beču, vodio je i on odlično utakmicu, od same pripreme do poteza koje je vukao na licu mjesta uz aut-liniju.

- Čestitke igračima i na energiji i na odlično odrađenim taktičkim zahtjevima. Primili smo gol, bila je to nesmotrenost Franjića, ali bez obzira na to nastavili smo se držati plana. Pobjeda sigurna, uvjerljiva - rekao je Krznar i otkrio plan.

- Na lijevoj strani smo pokušali što više prodirati i dva gola smo postigli s te strane. Dominirali smo posjedom, nismo im dali šanse. Raduje nas forma Andrića, koji je puno patio dosad, a sad obilato koristi šansu. Petković je herojski izdržao, junački. Tražio je zamjenu u 40. minuti zbog udarca u rebro, ali nastavio je, rekao je da će izdržati. Šutalo je odradio jako dobro sve utakmice koje je igrao, zavrijedio je priliku, opravdao povjerenje.

Genk je uzeo bod West Hamu, koliko to kvari računicu uoči zadnja dva kola.

- Zvučat će možda čudno, ali tim neriješenim rezultatom mi smo dobili to da znamo da moramo ići na pobjedu i to je lakše, jer nema kalkulacija. Mi ne znamo igrati uz kalkulacije, idemo po pobjedu! Zahvalio bih se navijačima, sjajna podrška, atmosfera, osjećamo tu podršku, ta pozitiva je urodila plodom. Čestitamo rođendan njima i predsjedniku.

Luka Ivanušec upisao je taj stoti nastup.

- Drago mi je da je 100. nastup obilježen pobjedom. Moramo nastaviti dalje ovako, čekaju nas dvije teške utakmice, pokušat ćemo ih odraditi ovako kao danas i izboriti to drugo mjesto.

Jedan od velikih junaka je i Komnen Andrić. Odigrao je sjajno, sudjelovao kod prvog, zabio drugi gol.

- Ono u Beču bio je loš dan, rekli smo da najveću pažnju moramo usmjeriti na sebe i to smo napravili. Znali smo da imamo kvalitetne pojedince i momčad, kad smo pravi onda to izgleda ovako, vjerujem da je to početak jednog odličnog niza. Ne želim pričati o sebi, nego samo i dalje raditi, sretan sam što sam dao gol, ali mi nije bitna pobjeda, puno mi više znači momčadska igra i uspjeh. Zadovoljan sam, vratila nam se i pozitivna atmosfera u svlačionicu, sve je odlično.

Mladi Josip Šutalo, zvijezda u rađanju, još nijednom ove sezone nije zakazao, a svoju je još jednu dobru predstavu okrunio i golom.

- Fokusirali smo se na stvari koje nisu štimale u prvoj utakmici, odradili smo na visokom nivou susret i tako moramo nastaviti. Sretan sam zbog tog gola i tri boda, riješili smo tada utakmicu, ali bili smo kompaktni i čvrsti svih 90 minuta i to nam se vratilo. Idemo utakmicu po utakmicu, ovo nam je putokaz za dalje - kazao je bez euforije Šutalo.

Linker
27. srpanj 2024 01:30