Foto: Emica Elvedji / CROPIX
PRESICA

ZEKIĆ NAJAVIO 'NOGOMETNI PRAZNIK' Osijekov trener neće previše mijenjati u odnosu na Hajduk: 'Očekujem više prostora, a moramo biti konkretniji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2018. 22:35

Nakon 1:0 poraza od Glasgow Rangersa na Gradskom vrtu pred nogometašima Osijeka je uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige.

Na legendarnom Ibroxu će Osječani pokušati nadoknaditi rezultat, a na presici je o susretu progovorio trener Zoran Zekić.

"Tamo nas čeka nogometni praznik. Sigurno je da će 50.000 navijača biti velika podrška domaćinu, međutim, to nas ne smije sputavati već, naprotiv, dati nam dodatni poticaj i snagu da u takvom ambijentu ostvarimo ono što želimo. Vjerujem da će sjajna atmosfera tjerati i Rangers na nešto drugačiju igru u odnosu na prvi susret i da će se oni više otvarati nego li su to činili u Gradskom vrtu. Trebalo bi u tom slučaju biti prostora iza njihove zadnje linije, a to onda nudi veće mogućnosti i nama da budemo konkretniji", rekao je Zekić.

U nedjeljnom derbiju protiv Hajduka (4:1 pobjeda Osijeka) najbolje se vidjelo da Osijek ima itekako puno aduta u ofenzivi.

"Pokazalo se protiv Hajduka da možemo biti raznovrsni u tom dijelu igre. Žao mi je što nema Ejupija, Grezde i Bobana jer bi nam oni donijeli još puno više napadačkih opcija, no ne vrijedi nam kukati. Jasno je da Gerrard ima bolju situaciju i da mu je ipak lakše pripremati uzvratnu utakmicu. Gol u gostima puno znači, no vjerujem da ćemo ga i mi postići, barem jedan. Iako ću još jednom ponoviti, suludo bi bilo „glavinjati“ terenom prema naprijed i ne držati se formacije i dogovora. Treba biti i strpljiv u toj želji da im zatresemo mrežu i vratimo sve na početak. Logično je da moramo razmišljati o tomu kako ih matirati, a ipak će biti jednostavnije ako nam Škoti omoguće više prostora na svojoj polovici".

Je li se Zekić odlučio za početnu jedanaestorku?

"Rekao sam i prije derbija sa Splićanima da ne mislim puno mijenjati jer mi je stalo da smo što standardniji. Želim da svi znaju barem osmoricu od jedanaest igrača u početnoj postavi za svaki susret. Vidjet ćemo hoćemo li ovaj puta krenuti s Kamenarom ili Marićem, još ću malo razmisliti i odlučiti. U svakom slučaju, idemo se pripremiti u svakom pogledu na jednu „paklenu“ atmosferu i nadam se da će naši igrači uživati u nogometu jer nemaju baš često priliku igrati u takvom ozračju. Ibrox je jedan od europskih hramova nogometa i idemo se prezentirati najbolje što znamo i umijemo", zaključio je Zekić.

Linker
29. travanj 2024 13:11