PAUN PAUNOVIC/CROPIX
ŽELJA MU SE OSTVARILA

‘Želim njih u 3. pretkolu!‘ Vukas objasnio spašavanje u Europi i onda sve iznenadio izborom protivnika

‘Nije izgledalo dobro pred kraj. Visili smo, njihov je pritisak bio kvalitetan - rekao je Vukas.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2020. 18:00

Nakon dvoboja u Skoplju i Hajdukove pobjede (0:1) protiv Renove u 2. pretkolu Europske lige na Hajdukovoj je YouTube-platformi izjavu dao trener Bijelih Hari Vukas.

- Prije svega, moram reći da je prolaz najvažniji. Po to smo došli, to smo i ostvarili. Znam da smo navijačima parali živce zadnjih 20 minuta, međutim to je tako. Na početku je bilo OK, ali onda smo promašivali i dali priliku našem protivniku da ugrabi svoju šansu. Međutim, uspjeli smo se na kraju obraniti i idemo dalje.

Hajduk je u prvom dijelu stajao jako dobro, mogli su gosti iz Splita rano riješiti utakmicu u trening-kampu makedonske reprezentacije. Što se onda dogodilo?

- Izgubili smo agresiju u sredini terena iz prvog poluvremena, stajali smo daleko od igrača. To je trenutak pada gdje je domaćin to pokušao iskoristiti. Nije to izgledalo dobro pred kraj. Visili smo, pritisak je njihov bio dosta kvalitetan. Ipak, realno trebali smo utakmicu i ranije završiti, to bi bilo ono što smo željeli. Nismo, morali smo strepiti, ali obranili smo se i pobijedili.

Vukasova je želja za treće pretkolo bio Galatasaray, i želja mu se ostvarila. Turski nogometni div je nešto kasnije bez većih problema svladao azerbajdžanski Nefči s 3:1.

- Psihološko pražnjenje je s obzirom na tijek utakmice bilo jako veliko tako da trenutno i ne razmišljamo o suparniku. Vraćamo se u Split, želimo se regenerirati, u međuvremenu ćemo saznati protivnika i pripremiti se za treće pretkolo. Htio bih Galatasaray, bio sam u klubu i poznajem tu momčad. No, tko god dođe, ta će utakmica biti drugačija od ove danas - rekao je Vukas.

Linker
24. travanj 2024 19:18