Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
SVE ZBOG ALKOHOLA

Životni fijasko nakon napada na Rakitićevog suigrača: Ide u zatvor, dobio je otkaz, a navijači ga se odrekli

Zbog incidenta je izgubio posao i primao prijetnje, sada mu je žao, ali nisu mu se smilovali
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. ožujak 2023. 16:20

Navijač PSV Eindhovena Dylano K., koji je krajem veljače uletio na teren tijekom ogleda Europske lige i napao vratara Seville Marka Dmitrovića, taj neslavni čin dugo će i dobro pamtiti. Naime, prema informacijama nizozemskog glasila De Telegraaf, Dylano je zbog ovog incidenta osuđen na dva mjeseca zatvorske kazne, a u međuvremenu je nizao poraze na svim ostalim poljima.

Napad na srpskog čuvara mreže i suigrača Ivana Rakitića počinitelj nije izveo potaknut bijesom ili mržnjom, već da bi se dokazao ostatku ekipe. Tako je objasnio svoj čin na sudskom ročištu u Den Boschu. Ranije je utvrđeno da je u trenutku ulaska na travnjak bio pod utjecajem alkohola. Popio je "malo više", pa se ni sam ne sjeća kompletne scene.

- Sve se dogodilo super brzo, bio sam na zemlji prije nego što sam se uopće snašao - rekao je, pa priznao da je to bila poprilično nepotrebna i ružna gesta:

image
Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Bilo je glupo. Nisam razmišljao o posljedicama i to ne samo za mene, već za prijatelje i obitelj. Jako mi je žao - poručio je na sudu, koji mu je unatoč isprici dodijelio zatvorsku kaznu, a poslužit će kao primjer svim navijačima koji pomišljaju na tomu sličan scenarij.

Nizozemci pišu da je Dylano zbog izazvanog incidenta proživljavao teško razdoblje. Osim što se nije proslavio, jer ga je Dmitrović savladao i prije dolaska osiguranja, Dylano je izbačen iz navijačke skupine PSV-a. Uz to, trenutno je na birou jer poslodavac mu je uručio otkaz. Neki članovi njegove obitelji dobivali su prijetnje, piše De Telegraaf.

image
Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Zabranjen mu je i dolazak na stadion u nadolazeće dvije godine, premda je pod sličnom kaznom bio i ranije, jer već je radio nerede na tribinama. No, ipak je uspio prisustvovati na utakmici između PSV-a i Seville u Europskoj ligi zahvaljujući godišnjoj pretplati drugog navijača.

Linker
23. travanj 2024 02:02