Dick Advocaat
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
LEGENDA NA MAKSIMIRU

‘Znam sve o Dinamu! Znam i da pokušavate izgraditi stadion, ali jedna odluka UEFA-e nije mi jasna‘

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. listopad 2020. 19:05

Pitanje o izgledu maksimirskog stadiona neizbježno je uoči svake međunarodne utakmice kad dolaze u Zagrebu nogometaši s “imenom i prezimenom”. Dick Advocaat prošao je puno toga u karijeri, vidio je svakakve stadione, a bio je i izbornik u Srbiji, nagledao se i tamo, vjerojatno, svega. Svejedno, pitali smo ga za doživljaj Maksimira, odgovorio je diplomatski.


- Travnjak je odličan, na njemu igra i hrvatska reprezentacija! Znam da pokušavate izgraditi stadion, upoznat sam s tom pričom, nadam se da će uz publiku na tribinama to ipak biti ugodno iskustvo - kazao je trener Feyenoorda.


- Sviđa mi se da ima publike, ali mi nije jasna odluka UEFA-e da nema gostujućih navijača, bilo bi mi drago da su i oni ovdje.


Inače, ugledni je trener priznao da dobro poznaje Dinamo.


- Željko Petrović sve mi je rekao o Dinamu, on zna sve kvalitete Dinama. Znamo sve rezultate koje su postizali i to je čar europskog nogometa, sad ćemo i mi vidjeti koliko je jaka njihova momčad. Općenito, vlada mišljenje da Dinamo nije nepobjediv, da možemo u Zagrebu slaviti. Nismo još previše pojedinačno analizirali Dinamo, to ćemo napraviti do utakmice, ali znam da ima ovdje puno dobrih igrača. I da je Dinamo klub koji svake godine proizvodi i prodaje puno svojih igrača.

image
Steven Berghuis
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Najbolji igrač i “desetka” Feyenoorda Steven Berghuis priznao je da ne poznaje Dinamovu “desetku” Lovru Majera.
- Konkretno, tog igrača ne znam, nismo još išli tako duboko u individualnu analizu, to nas tek čeka. Pratili smo Dinamo i prošle godine u Ligi prvaka, pitao sam suigrača u reprezentaciji iz Atalante što zna o Dinamu, tako da smo s kvalitetom momčadi upoznati - kazao je Berghuis.

Linker
24. travanj 2024 22:06