BORIS KOVAČEV/CROPIX
IZJAVE TRENERA

Zoran Mamić: Nije mi jasno zašto nema VAR-a , pa znate li što mi je za penal rekao Ademi!?

Dick Advocaat o spornoj situaciji: ‘Moji igrači su mi rekli da to nije bio jedanaesterac...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2020. 23:53

Od trenera prvi je pred novinare izišao trener Feyenoorda Dick Advocaat:

- Nakon utakmice sam zadovoljan bodom, ali ako gledamo tijek utakmice, imali smo većim dijelom utakmicu pod kontrolom, nismo iskoristili svoje šanse. Opet, moglo nam se protiv Dinama to i teže vratiti, da nas kazne. Ali, kad gledam susret ukupno, mi smo imali šanse u prvom dijelu, Dinamo je više toga stvorio u drugom dijelu - kazao je trener Feyenoorda te prokomentirao dvojbenu situaciju u šesnaestercu svoje momčadi, mogući kazneni udarac na Ademiju.

- Moji obrambeni igrači rekli su da to nije bio kazneni udarac.

Je li očekivao više od svoje momčadi?

- Sve momčadi koje igraju u ovom natjecanju imaju svoje kvalitete, Dinamo je zahtjevan protivnik, igrali smo dobro. Da smo iskoristili kazneni udarac, imali bismo više šansi, Dinamo bi se morao otvoriti, ali završilo je 0:0.

Onda je došao Zoran Mamić, prvo pitanje bilo je oko tog nedosuđenog kaznenog udarca.

- Teško mi je komentirati penal, ali Ademi kaže da je kazneni udarac, 300 posto. Nije mi jasno zašto nema VAR-a u grupnoj fazi, ali takva je odluka s više instance. Ulazak u utakmicu? Imali smo dosta igrača koji su prvi put igrali ovakve utakmice, od Jakića, Majera, Kastratija, nismo se dobro snašli, u nastavku smo bili bolji, na kraju je to realan rezultat.

Je li trebao ranije mijenjati Jakića?

- Nisam htio Jakića prije vaditi, iako je možda postojao razlog za to. Međutim, treba mladim igračima dati podršku, momčad mu je dala podršku u poluvremenu, Jakić je dobar igrač, pokazao je to već dosad i nisam ga htio odmah mijenjati. Najzadovoljniji sam kako smo se vratili u utakmicu, veseli me ulazak igrača s klupe, donijeli su još puno kvalitete. Postojala je ideja da igraju Gavranović i Petković u nastavku, ali Gavro je osjetio mišić, nismo htjeli riskirati.

Koliko će bodova biti dovoljno za prolaz, sad svi imaju po bod?

- Ne bavim se računicom, ovo je prva utakmica, svi smo jednaki i krećemo s istih pozicija. Sad je najvažniji Šibenik u nedjelju.

Strahuje li da bi koronavirus mogao utjecati na raspored, na ritam utakmica?

- To ne možemo promijeniti, naša liječnička služba s dr. Smodekom radi sjajan posao, dečki su odgovorni, nadam se da se neće zaraziti iako nije lako biti izoliran.

Pričao je i Lovro Majer.

- Kad se gleda čitava utakmica, onda je to realan rezultat, oni su ušli bolje, mi bili bolji u nastavku. Ne bih htio biti bahat, ali na terenu smo osjetili da smo možda i bolja momčad od Feyenoorda i vjerujem da ćemo to u idućim utakmicama i dokazati.

Linker
16. travanj 2024 14:22