DAMIR SENCAR
RIJEČ TRENERA

Zoran Mamić uoči puta u Austriju: ‘To je utakmica koja može odrediti naš smjer u Europi ove sezone‘

Nije nas poremetio poraz u Osijeku. Dobro je da smo svi zdravi i idemo po pobjedu - rekao je Ademi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2020. 10:29

Nakon što je u posljednjem kolu Europske lige na domaćem terenu u Maksimiru stigao do pobjede (1:0), Dinamo sada odlazi u Austriju na noge Wolfsbergeru, a tim su se povodom navijačima i javnosti obratili kapetan Arijan Ademi i trener Zoran Mamić koji je istaknuo kako će na raspolaganju imati sve igrače.

- Svi koji su testirani su negativni što je dobar znak, ali situacija se uvijek može naglo promijeniti. Nešto malo ima problema s Gavranovićem, ali svi ostali su u pogonu.

Koliko je poraz u Osijeku poremetio atmosferu u svlačionici?

- Naravno da nismo željeli izgubiti tu utakmicu i nismo sretni, ali moglo je sve otići u drugom smjeru da smo zabili u prvom poluvremenu, a i znamo kakva je situacija bila s VAR-om. Kako god bilo nigdje ne piše da mi moramo dobiti svaku utakamicu.

Ovo je jedna od važnijih Dinamovih utakmica ove sezone.

- To je utakmica koja može odrediti smjer kada je u pitanju Europa, ali ući ćemo u utakmicu da je dobijemo. U napadačkom dijelu imamo malo problema, ali vjerujem da ćemo pronaći najbolju moguću situaciju.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Odgođeni derbi s Hajdukom?

- Nisam pristalica odgoda, ali obzirom na čitavu situaciju smo se odlučili da je ovako najbolje.

Jeste li gledali Wolfsberger u posljednjoj utakmici?

- Malo su promjenili način igre, hoće li to napraviti i protiv nas teško je reći, ali mi se moramo koncentrirati na sebe i našu igru.

- Dobro je da smo svi zdravi i idemo po pobjedu. Nije nas poremetio poraz u Osijeku, ali to je nogomet, čekaj nas veliki izazovi i moramo odgovoriti na pravi način. Wolfsberger je čvrsta i organizirana momčad, a i vraća im se 'desetka' koji im je i najbolji igrač, ali dat ćemo sve da ga zaustavimo - rekao je kapetan Ademi.

Linker
18. travanj 2024 17:40