Alejandro Garnacho

 ANDER GILLENEA Afp
‘PREVELIK ZA SVOJE KOPAČKE‘

Zvijezda Manchester Uniteda ‘oprala‘ jedva punoljetnog junaka večeri: ‘Nije baš imao dobar pristup...‘

Argentinac je opet potvrdio koliko je dobar nakon što je prošlog tjedna impresionirao protiv Šerifa
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 04. studeni 2022. 08:50

Tinejdžer Alejandro Garnacho zabio je prekrasni pogodak za Manchester United u utakmici protiv Real Sociedada koja je i završila 1-0 za crvene vragove, no bio je potreban još jedan pogodak da bi engleska momčad uzela prvo mjesto u skupini E Europske lige.

GARNACHOV POGODAK NA ASISTENCIJU CRISTIANA RONALDA POGLEDAJTE OVDJE

Garnacho je time postao najmlađi Unitedov strijelac u nekoj europskoj utakmici koji nije rođen u Engleskoj u dobi od 18 godina i 125 dana. Za pobjedonosni pogodak asistirao mu je Cristiano Ronaldo koji je od mladog Argentinca rođenog u Madridu stariji zamalo 20 godina (točnije 19 godina i 147 dana.

image
ANDER GILLENEA Afp

Nakon što je mladac doživio svoj prvi pravi trenutak slave, Bruno Fernandes otkrio je novinarima da je samo Garnachov "loš stav" na predsezonskoj turneji Manchester Uniteda igrao ulogu u tome da ga Erik ten Hag, unatoč velikoj klasi, nije koristio više u prvom dijelu sezone.

image
ANDER GILLENEA Afp

Argentinac je opet potvrdio koliko je dobar nakon što je ​​protiv Sheriffa iz Tiraspola prošlog tjedna impresionirao izvedbom. Unatoč ovoj pobjedi, kojom je United produžio niz bez poraza u svim natjecanjima na devet utakmica, Ten Hagova ekipa nije izbjegla play-off krug natjecanja s onima koji su ispali iz Lige prvaka.

Govoreći nakon utakmice, Fernandes je izrazio olakšanje i zadovoljstvo što se Garnacho konačno promijenio nakon što je ljetos bio ispod razine.

"Nije bio dobar na početku sezone, a ni u predsezoni nije imao dobar stav, nije to bio mentalitet kakav bi mladi nogometaš trebao imati i zato nije dobio više šansi. Sada trenira bolje, ima bolji pristup i zaslužio je dobiti priliku", rekao je Portugalac.

Paul Scholes je dodao nakon utakmice da su problemi s stavom mogli proizaći iz toga što je mladi Argentinac postao "prevelik za svoje kopačke" nakon što je pozvan u reprezentaciju. Garnacho se pridružio omladinskom sustavu Manchester Uniteda iz Atlético Madrida u listopadu 2020.

Linker
23. travanj 2024 13:19