Igrači Twentea

 DARREN STAPLES Afp
EUROPSKA LIGA

Zvijezde probile vratara Vatrenih, ‘kiks‘ Uniteda na Old Traffordu, Kramarić izostao iz zapisnika za Nijemce

Dominik Kotarski odradio je dobar posao, ali njegove obrane nisu bile vrijedne bodova
Piše: HINAObjavljeno: 25. rujan 2024. 23:11

Hrvatski reprezentativni vratar Dominik Kotarski odradio je vrlo dobro svoj posao, ali njegov je PAOK poražen u prvom kolu Europske lige, nogometaši Galatasarayja su na domaćem terenu slavili 3-1.

Od početka su obje momčadi igrale napadački, a nakon prvog dijela bez golova počelo je frcati u nastavku dvoboja. Nakon što je zaustavio sve domaće napade koje je predvodio odlični Osimhen, Kotarskog je na kraju svladao njegov suigrač. Osimhen je pucao, a lopta se od Babe u 48. minuti otkotrljala u gostujuću mrežu.

PAOK se uspio vratiti te je izjednačio na 1-1 u 67. minuti kada je pogodio Konstantelias. Grci su u tom rezultatu uživali samo osam minuta jer je tada Akgun pronašao rupu u grčkoj obrani, svladao Kotarskog i pogodio za 2-1. U nadoknadi je Kotarski primio još jedan pogodak, ali ništa nije mogao kod sjajnog udarca Maura Icardija.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren nije konkurirao za PAOK u ovom dvoboju.

Hoffenheim se u samoj završnici spasio poraza u Danskoj kod Midtjyllanda gdje je odigrao 1-1. Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić nije konkurirao za Hoffenheim na ovom gostovanju zbog bolesti. Domaći sastav je poveo golom Osorija u 42. minuti, dok je u 90. izjednačio Moerstedt.

Uz istih 1-1 je okončan ogled Nice i Real Sociedada u kojem je za goste od 69. minute zaigrao hrvatski vezni igrač Luka Sučić. Barrenetxea je u 18. minuti doveo goste iz San Sebastiana u vodstvo, dok je u samom smiraju prvog dijela izjednačio Rosario. Nica je propustila pobijediti jer u 55. minuti jedanaesterac nije realizirao Guessand.

Manchester United i Twente također su odigrali 1-1 na Old Traffordu. Manchester United je poveo golom Eriksena, ali europske muke engleskog diva produbio je Lammers koji je u 68. pogodio za 1-1.

U Hamburgu je Lazio ostvario uvjerljivu pobjedu, s 3-0 je nadjačao kijevski Dinamo. Sve je bilo gotovo za nešto više od pola sata igre. Toliko je Rimljanima trebalo za tri gola, dva je dao Senegalac Dia, a jedan Dele Bashiru. Obje su momčadi kraj dočekale s desetoricom na terenu, kod Dinama je isključen Braharu, a kod gostiju Noslin.

Anderlecht je u Bruxellesu svladao Ferencvaros 2-1. Verschaeren u 60. i Dolberg u 66. iz jedanaesterca su pogađali za 2-0 domaćina, a onda je Angulo u 78. i 81. minuti zaradio dva žuta kartona i ostavio Anderlecht s desetoricom. Belgijski sastav ipak je sačuvao pobjedu iako je Ferencvaros smanjio, a potom i prijetio da će ukrasti bod.

U prvim susretima ovosezonske Europske lige pobjede su upisali Bodo Glimt i AZ Alkmaar. Norveški Bodo je na domaćem terenu svladao Porto 3-2 iako su gosti vrlo rano poveli, već u osmoj minuti golom Omorodiona. Bodo je imao brz i kvalitetan odgovor pa je tako Hogh u 15. minuti iz kontranapada izjednačio na lucidnu asistenciju Haugea.

Potom je Hauge počeo i zabijati, bio je strijelac u 40. i 62. minuti za 3-1, s tim da je domaćin treći pogodak postigao s igračem manje. U 51. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen Maatta. Unatoč igraču manje Bodo je do kraja sačuvao vodstvo i startna tri boda, jer je Porto tek smanjio na 2-3 golom Guela u 90. minuti.

Uspješan domaćin je bio i nizozemski AZ koji je s identičnih 3-2 svladao Elfsborg. Po kišovitom vremenu u Alkmaaru gosti iz Švedske su poveli u 23. minuti kada je iskosa pogodio Ouma za vodstvo Elfsborga. Krajem prvog i početkom drugog dijela na scenu je stupio Ruben van Bommel koji je postigao golove u 44. i 50. minuti za preokret i vodstvo AZ-a 2-1.

Kratko je AZ uživao u vodstvu jer je Hedlund u 53. minuti pogodio za 2-2, ali potom je ključan bio trenutak u 74. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za AZ, a Parrott je pogodio s bijele točke za 3-2 i pobjedu AZ-a. Tijekom ljeta Elfsborg je u kvalifikacijama Europske lige bio bolji od Rijeke u dvije utakmice.

Preostalih devet susreta prvog kola na rasporedu je u četvrtak.

Linker
26. rujan 2024 03:03