DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TEŽAK RITAM

Zvuči suludo, ali prolaz protiv Villarreala mogao bi Dinamu zakomplicirati čitavu sezonu, evo i zašto

Zar će morati igrati tri utakmice tjedno, s jednom momčadi prvenstvo, s drugom u Europi?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. travanj 2021. 17:13

Dinamo je u Šibeniku osvojio bod, ali zapravo izgubio važna dva u borbi za naslov prvaka. Imala je Krznarova momčad prilike, odlično je branio domaći vratar Rogić, ali spašavao je i Livaković. Po prikazanoj igri, što se kaže, remi je najrealniji ishod.
- Svi igrači koji su zadnjih dana sudjelovali u akcijama nacionalnih momčadi bili su uspješni, što je dovelo i do određenog emocionalnog pražnjenja. Prvih 20-30 minuta izgledali su jako loše, kasnije smo se vratili u igru, u drugom poluvremenu dominirali, postigli pogodak, šteta što nismo izdržali do kraja - rekao je nakon utakmice Damir Krznar, dodavši da je dobro što je Dinamo i dalje prvi na ljestvici, te da je još uvijek sve u njegovim rukama.

Istina je i da neki igrači, koji su u reprezentativnoj stanci odmarali i nisu bili “izraubani”, također nisu u Šibeniku bili na pravoj razini (Atiemwen, primjerice), ali ne bi ni taj kiks na Šubićevcu bio toliki problem da sezona nije stigla u zadnju fazu, da je umor, psihički i fizički, nagomilan u igračima već od ranije, ne samo u zadnjoj reprezentativnoj akciji. Neslomljivi kapetan Ademi, recimo, nije ni bio u kadru za utakmicu da bi mogao uhvatiti zraka za nadolazeće utakmice. Vidjelo se da i neumornom Oršiću nedostaje svježine, Stojanović je gubio snagu i koncentraciju kako je utakmica odmicala, Ivanušec je doprinio tek ulaskom s klupe, Gavranović se ozlijedio... Dinamo igra odličnu sezonu, europski senzacionalnu, a u četvrtak će igrati još jednu povijesnu, veliku utakmicu. Protiv Villarreala nije favorit, ali ima realne šanse za prolaz, nakon Tottenhama, Modri su uistinu spremni na sve!

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Naravno da je u Maksimiru čitav fokus sad usmjeren na Žutu podmornicu, da Dinamo sanja polufinale Europske lige, zašto ne i finale, imaju Modri na to pravo. I zato je možda paradoks, možda će zazvučati i suludo, da trijumf protiv Villarreala, još jedna senzacija, može Dinamu dodatno zakomplicirati sezonu. Prvo, i ovako je raspored Modrih već prebukiran. Ispadnu li od Španjolaca, nastavljaju u ritmu srijeda/četvrtak - subota/nedjelja. Tada bi u slobodnim terminima 28. travnja i 4. svibnja Dinamo igrao odgođene utakmice protiv Hajduka u prvenstvu te polufinale Kupa s Goricom. A ako Dinamo ugrabi polufinale Europske lige, tada praznih termina, zapravo, nema!

Zar će morati igrati tri utakmice tjedno, s jednom momčadi prvenstvo, s drugom u Europi? Kad bi još Dinamo, kao prije, imao veliku prednost u HNL-u, pa ajde, mogao bi u nekim utakmicama i kalkulirati, ali sad, kad je borba za naslov neizvjesna, kad je bitan svaki bod, tada nema prostora za takve manevre i rotacije. Jer, čeka Krznarovu momčad 21. travnja utakmica u Osijeku, pa samo četiri dana kasnije derbi s Hajdukom u Maksimiru, a dobar dio igrača već je “u crvenom”. Uistinu, tko je mogao misliti da će Dinamo doći u takvu situaciju, da će igrati utakmice za polufinale Europske lige, ali brinuti kako će se to odraziti na HNL. Jer, naslov prvaka ipak je prioritet, a nakon Šibenika sve se zakompliciralo.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Općenito, uzeli su Šibenčani pet bodova Dinamu ove sezone, da je bilo prema očekivanjima, imali bi Modri sad već solidnu prednost. Ovako, dočekuju Villarreal izvan zone komfora, s velikom željom da ga pobijede, da prođu u polufinale i dodatno ispišu povijesne klupske knjige zlatnim slovima. Ali, istovremeno moraju i razmišljati i o Lokomotivi, Istri, pogotovo Osijeku, kako uspješno dovršiti priču u ligi, sa što manje komplikacija do kraja, jer su si ionako sami već dosta komplicirali život.

DINAMOV RASPORED U SLUČAJU ISPADANJA
8. travnja Dinamo - Villarreal
11. travnja Lokomotiva - Dinamo
15. travnja Villarreal - Dinamo
18. travnja Dinamo - Istra 1961
21. travnja Osijek - Dinamo
25. travnja Dinamo - Hajduk
28. travnja Hajduk - Dinamo
(odgođena utakmica)
1. svibnja Slaven Belupo - Dinamo
5. svibnja Dinamo - Gorica
(polufinale Kupa)
8. svibnja Rijeka - Dinamo
12. svibnja Dinamo - Varaždin
15. svibnja Gorica - Dinamo
19. svibnja termin finale Kupa?
22. svibnja Dinamo - Šibenik


DINAMOV RASPORED U SLUČAJU PROLASKA
8. travnja Dinamo - Villarrea
11. travnja Lokomotiva - Dinamo
15. travnja Villarreal - Dinamo
18. travnja Dinamo - Istra 1961
21. travnja Osijek - Dinamo
25. travnja Dinamo - Hajduk
29. travnja prva utakmica
polufinala EL
1. svibnja Slaven Belupo - Dinamo
6. svibnja uzvratna utakmica polufinala EL
8. svibnja Rijeka - Dinamo
12. svibnja Dinamo - Varaždin
15. svibnja Gorica - Dinamo
19. svibnja ??? (termin finala Kupa)
22. svibnja Dinamo - Šibenik
25. svibnja ???(termin finala LP)

Linker
08. svibanj 2024 02:25