StoryEditor
 Marco Luzzani/Getty Images
'NE ŽELIMO NOVAC...'

EUROPSKI NOGOMET OVOG ĆE SE LJETA SUSRESTI S BROJNIM NOVOSTIMA! 'Igrat ćemo u srpnju i kolovozu bude li trebalo, nije vrijeme osobnih interesa'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. ožujak 2020. 09:51

Sve je izvjesnije da ćemo klupski nogomet po prvi puta, valjda u povijesti čovječanstva gledati u ljetnim mjesecima. Doduše, HNL već običava krenuti rano, kao i kvalifikacije za europske kupove, ali ove će godine po svemu sudeći biti nešto drugačije. Barem u Serie A, koja bi se igrala i u lipnju, srpnju, a i kolovozu ako će trebati. Sve da se završi prvenstvo.

Takvo mišljenje ima Gabriele Gravina, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC). On je u intervjuu za Radio Marte kazao da će učiniti sve da se nacionalne lige završe, odnosno da se ne prekidaju i da se prvaci ne proglašavaju ako nije sve gotovo.

- Dokle god budem mogao, osobno neću gubiti nadu u nastavak i završetak ove sezone. Sve ću učiniti da se to završi, jako bi mi teško palo ikakvo otkazivanje natjecanja. Znam da je još rano misliti o ikakvom datumu, ali moramo biti pozitivni. Bude li potrebno, pitat ćemo krovne organizacije, UEFA-u i FIFA-u da se igra i nakon 30. lipnja, što je dogovoreni datum završetka natjecanja na europskoj razini - rekao je Gravina.

Podsjetimo, u Italiji je najveće svjetsko žarište koronavirusa, s dnevnim brojem žrtava od oko 700. Istina, broj novozaraženih već je četvrti dan u opadanju, a zemlja je u višetjednoj karanteni. Predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza rekao je da sada nije vrijeme ni za čije osobne interese.

- Želim svima da razumski razmišljaju, a Savez je taj koji će o svemu odlučiti. U narednim danima imat ćemo novi sastanak s Vladom oko svega. Nećemo pitati novac, tražimo mjere za nas - dodao je Gravina.

Linker
25. rujan 2020 18:54