REUTERS
HOĆE LI OLMO 'SRUŠITI' PJACU?

EUROPSKI VELIKANI OPASNO ZAGRIZLI, ALI U MAKSIMIRU SU ODLUČNI Od njega žele napraviti novog rekordera: Evo koliko Modri traže za svoju novu zvijezdu!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. rujan 2018. 10:09

O Daniju Olmu napisali smo traktate u posljednje vrijeme, ali taj momak iz utakmice u utakmicu pokazuje svoj bogomdani talent. Veličanstvenoj pobjedi nad Fenerbahčeom pridonio je s po jednim pogotkom i asistencijom za Hajrovića.

- Sad me Hajro mora počastiti s ručkom u Maxi pubu... - šalio se Olmo.

Mladi, 20-godišnji ofenzivni veznjak koji je u Dinamo došao prije četiri godine iz omladinske škole Barcelone, briljira pod trenerskom palicom Nenada Bjelice. Iako Bjelica stalno ponavlja da je kompletna Dinamova momčad jedina zvijezda u plavom domu, ovog trenutka Olmo je uz Hajrovića prvo ime ovog novog sjajnog Dinama.

Naravno, ovakve Olmove prezentacije ne promiču velikim europskim klubovima. Pisali smo već o tome i prije, još dok i nije počela europska sezona, da su za Olma zainteresirani klubovi poput Liverpoola, Borussije Dortmund, Intera i Milana. U Dinamo je Olma iz Barcelone doveo nogometni zastupnik Andy Bara, s kojim znamo često porazgovarati na tu temu... Eto, sad je to objavila i španjolska Marca...

- Logično je, dakle, da njegova slava prelazi hrvatske granice. Nominiran je za nagradu Golden Boy koja se dodjeljuje najboljem europskom mladom nogometašu i prate ga spomenuti velikani.

Tako, eto, priču sada otkrivaju i španjolski kolege. Osim spomenutih klubova, u međuvremenu su se za Olma zainteresirali recimo Arsenal, Tottenham, Juventus... Valencia je nudila 12 milijuna eura, ali su se u Maksimiru samo nasmijali i odgovorili:

- Poštovani, drago nam je zbog vašeg zanimanja, ali...

Kako sada stvari stoje, transfer Olma neće biti tako brzo dogovoren. Ima tu nekoliko razloga. Jedan je taj što je Dani za razliku od mnogih mladih igrača posve smiren, staložen i nigdje mu se ne žuri iz Dinama, što stalno ponavlja. Nije od onih koji posjećuju klupske kancelarije i pitaju:

- A kad ću moći u inozemstvo?

Kamoli da bi nastupio onako radikalno:

- Želim otići i - gotovo.

Ne, Dani, njegovi roditelji i menadžer su ponešto drukčiji tipovi ljudi... E sad, da vam objasnimo kako se može dogoditi da Olmo ipak ode iz Dinama već ove zime. Postoji samo jedan način, koji nije nerealan, s obzirom na Olmove kvalitete. Dakle, Dinamo s Olmom želi napraviti svoj najveći transfer u povijesti! Modri Olma neće pustiti ispod 25 milijuna eura! Do sada je najveći transfer bio onaj Marka Pjace u Juventus vrijedan 23 milijuna eura.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 16:34