Michael Steele/Getty Images / Getty Images
JEDAN OD NAJVEĆIH

EUROPSKOM VELIKANU VIŠE NIJE POTREBAN Legendarnom kapetanu ostaju samo lijepa sjećanja na slavnu prošlost: 'On je vidno nesretan...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 15. travanj 2017. 10:53

Legendarni kapetan Chelseaja John Terry vjerojatno broji posljednje dane u dresu londonskog kluba za kojeg je debitirao davne 1998. godine. Ugovor mu istječe za nekoliko tjedana, naznaka za produženjem nema, a kako se Terry osjeća otkrio je njegov nekadašnji kolega Frank Lampard.

Ako netko pozna Terrya - onda je to svakako Lampard s obzirom da je s njim igrao u Chelseaju dugi niz godina, više od cijelog desetljeća. Razgovarao je s Terryem prije nekoliko dana i nije oduševljen stanjem čovjeka koji je predvodio Chelsea do brojnih titula i naslova prvaka.

- Volio bih reći da je sretan, ali vidno je nesretan. Mogu reći da vrlo dobro znam Johna, on je takav kada ne igra - izjavio je Lampard, koji je i sam dugo godina nosio plavi dres, točnije od 2001.-2014. godine.


John Terry 0405 season highlights by trashkiller

Terry je inače upisao svega pet nastupa ove sezone, jednostavno nije u prvim planovima menadžera Antonija Contea, a startao je četiri puta. Dodao je još šest utakmica u ostalim natjecanjima, pa je gotovo nemoguće vjerovati da se 36-godišnjak može vratiti u prvu postavu. Takvim razmišljanjem vodi se i velika većina engleske javnosti koja također ne vjeruje u nekakav neočekivan povratak. Sadašnjost je jednostavno rečeno bolna, Terry ima 'previše' godina da bi igrao na najvišoj razini.

Ali, ostaju lijepa sjećanja na bogatu i slavnu prošlost - osvojio je Ligu prvaka (2012.), Europsku ligu (2013.), u četiri navrata Premiership (2005.,2006.,2010. i 2015.), a impresivnu kolekciju trofeja upotpunio je s još osam titula u prestižnim engleskim kupovima - FA Cupu odnosno Liga Kupu.

- On zaslužuje ogroman kredit za sve što je napravio u tom razdoblju za Chelsea. Njegov značaj je zaista vrlo velik i mislim da se slobodno može pitati što sljedeće želi raditi u klubu. Nesumnjivo ima iskustvo, želju i znanje, vjerujem da će se znati ponašati i 'iza kulisa' - naglasio je Frank Lampard u razgovoru za engleske medije ovih dana.

Iščekuje se tako definitivan kraj karijere jednog od najpoznatijih nogometaša, ali i kapetana današnjice...

Linker
23. travanj 2024 15:43