Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
'SAD PLAČU ZA BJELICOM'

EVO GA! DOGODIO SE PRVI POVRATAK NA MAKSIMIR NAKON DOLASKA NOVOG TRENERA! DINAMOVO DIJETE ZA SN POTVRDILO 'Vraćam se kući!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. svibanj 2018. 20:32

Javio se jučer porukom.

- Vraćam se!

Radi se o Mariju Šitumu, Dinamovom igraču koji je bio na posudbu u Lechu, upravo ga je tamo doveo Nenad Bjelica. Koji ga je vodio i u Speziji, a sad će ponovno surađivati u Dinamu. Premda, nije bilo planirano.

U Lechu plaču za njim

- Mene su već prije mjesec dana zvali iz Dinama, da računaju na mene, da im kažem kakvi su mi planovi, ostajem li u Lechu. Tada smo se još borili za naslov, bio sam ‘pola-pola’, čekao sam hoće li me Lech otkupiti ili ne. No, kad je Bjelica otišao otamo, sve se nekako raspalo, shvatio sam da je vrijeme da i ja odem. Nisam tad znao da će on u Dinamo, ispalo je, eto, da ćemo opet surađivati - govori Šitum, koji je jučer u Lechu riješio i zadnje formalnosti oko povratka u Maksimir.

- Lechu sam, očito, preskup, imaju neke jeftinije opcije... Gledajte, ovdje sad plaču za Bjelicom. A meni je drago što će me opet voditi Šef, svaka čast svima, ali on je najbolji trener s kojim sam radio.

Kakav će biti Bjelica u Dinamu, što možemo očekivati?

- Mislim da je to pravi Dinamov potez. Žao mi je prethodnog trenera Jurčevića, jer radi se o stručnjaku kojeg cijenim, međutim, kad je već ostalo ispražnjeno mjesto, Šef Bjelica najbolji je izbor. Što će donijeti? Puno toga dobroga, siguran sam. Kod njega nema provlačenja i izvlačenja, traži od igrača disciplinu, da ginu na terenu, da budu stalno, što se kaže, ‘u crvenom’. Napadačka igra, preko bokova, visoki presing... On je od svih igrača u Lechu dobio ne 100, nego 120 posto! - kaže Šitum i nastavlja:

Daje i traži puno

- Nismo mi imali toliko kvalitetnih igrača, koliko je on uspio dobiti maksimum od svih, dvije godine zaredom Lech se borio za naslov, što je veliki uspjeh kad pogledate odnos snaga. Također, afirmirao je dva-tri mlada igrača, koji su se prodali za velik novac, Lech je na njima zaradio oko 16 milijuna eura, što nikad u povijesti nije. Odličan stručnjak, puno traži od igrača, ali i puno daje. Vješt je psiholog i taktičar, a vjerujem kako tom svojom energijom i radom može vratiti i atmoferu, dovesti i publiku na stadion.

Pomoćni Rene Poms i Martin Meyer također su važni kotačići.

- Da, Martin je kondicijski trener, a Rene je zadužen za treniranje obrane s defanzivnim igračima. Posebno radi s njima, zato je i Lech imao toliko discipline u obrani. T. Ničota

Linker
11. travanj 2024 07:21