Foto: Damir Krajac / CROPIX
KLJUČAN OKRŠAJ

EVO GDJE VEČERAS MOŽETE PRATITI TV PRIJENOS UTAKMICE ŠAHTAR-DINAMO Pobjeda Modrima praktički osigurava europsko proljeće

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2019. 10:23

Večeras je na rasporedu utakmica 3. kola skupine C Lige prvaka između Šahtara i Dinama u Harkivu.

Ljubitelji nogometa i navijači Dinama u Hrvatskoj utakmicu Šahtara i Dinama mogu pratiti na programu Planet Sporta 1 koji se nalazi u ponudi na platformi A1, s početkom u 18.55.

Nakon dva odigrana kola i Dinamo i Šahtar imaju identična tri boda, pa bi večerašnja utakmica mogla igrati super važnu ulogu u borbi za drugo mjesto u skupini i plasman u nokaut fazu natjecanja.

U nastavku komentiramo rasplet događaja u slučaju sva tri moguća ishoda.

ŠTO AKO DINAMO DOBIJE UTAKMICU?

Sa šest bodova u skupini, Dinamo bi praktički već imao ‘čekiranu’ kartu za europsko proljeće, zasad u Europskoj ligi. Pogotovo ako se ostvari pretpostavka da će City u obje utakmice pobijediti Atalantu. U svakom slučaju, bio bi to divovski korak prema tom cilju.

ŠTO AKO BUDE NERIJEŠENO?

Odličan ishod. Dinamo i Šahtar ostali bi izjednačeni u borbi za drugo mjesto u skupini LIge prvaka, tada bi njihova međusobna utakmica u Maksimiru za dva tjedna mogla biti presudna u toj borbi. Dakako, šansa je i dvoboj u Milanu protiv talijanske Atalante...

ŠTO AKO DINAMO IZGUBI UTAKMICU?

Šahtar bi imao tri boda više i imao psihološku prednost u odnosu na Dinamo, Modri bi u tom slučaju morali pobijediti u zagrebačkom dvoboju da bi ostali ravnopravni u borbi za drugo mjesto. Naravno, ništa ne bi bilo izgubljeno, ali bolje je ne biti u zaostatku.

Linker
02. svibanj 2024 21:15