Poljud
 Josko Ponos / CROPIX / CROPIX
PRIJAVIO SE NA NATJEČAJ

EVO KADA ĆE SE ZNATI TKO JE NOVI PREDSJEDNIK HAJDUKA Na Poljudu sve drže u velikoj tajnosti, ali jednog, poznatog kandidata ipak je isplivalo

IZBORI Završio rok za prijavu kandidata za predsjednika Hajduka
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 22. svibanj 2018. 15:42

Sa završetkom ponedjeljka završio je i rok za prijavu kandidata za predsjednika Hajduka, mjesto koje još uvijek drži smijenjeni Ivan Kos, ali zbog tehničkih razloga kako bi mogao potpisivati dokumente neophodne za funkcioniranje kluba. Treba pričekati još nekoliko dana da stignu sve moguće kandidature koje na sebi imaju valjani datum na poštanskom žigu, a sve bi se trebalo intenzivirati za nekoliko dana kada završi finale Kupa.

Velika odgovornost

Pretprošle subote Nadzorni odbor Hajduka objavio je uvjete natječaja, ali isto tako izvijestio da predsjednika neće tražiti samo putem natječaja već i preko specijalizirane agencije takozvanim ‘head huntingom’ koji može rezultirati kvalitetnim izborom.

Nakon završetka natječaja pred nadzornicima je otvaranje omotnica s kandidaturama potencijalnih predsjednika, a rok kojim će se predsjednika tražiti ‘head huntingom’ nije bio preciziran, no doznajemo da bi agencija nekoliko imena mogla dostaviti u sljedećih desetak dana.

Na fotografiji: Dino Radja i direktor KK Split Robert Andrijic.
Foto: Mario Todoric / CROPIX
CROPIX
Dino Rađa i Robert Andrijić

Nadzorni odbor ima veliku odgovornost i želju da ovi izbori prođu što dalje od medija, ali ono što im predstoji su razgovori s potencijalnim kandidatima. U njihovoj objavi natječaja također je rečeno da budući predsjednik ne mora biti prijavljen na natječaj što znači da ga mogu dobiti putem agencije.

Prošli izbori bili su pomalo prejavni, kada su se potencijalni kandidati pojavljivali pred klupskim prostorijama, a onda je naglo kao glavni izbor izniknuo Kos koji je nekoliko dana nakon tog imenovan i predsjednikom.

Priča će potrajati

Intencija je Nadzornog odbora da se izbjegne što manje informacija prema van, a jedino ime potencijalnog kandidata koje je dosad izašlo u javnost ono je Roberta Andrijića, bivšega predsjednika Košarkaškog kluba Split koji je poslao svoju kandidaturu na natječaj.

Uglavnom, ime novoga predsjednika trebalo bi biti poznato negdje u drugoj polovici lipnja, taman kada momčad započinje s pripremama za novu sezonu.

Nadzornici trebaju sve kandidati poslušati ukoliko uđu u uži krug, a onda još jednom pomnije vidjeti što mogu ponuditi na svojim prezentacijama, tako da će priča potrajati još gotovo mjesec dana dok se ne dobije Kosov nasljednik.

Linker
02. svibanj 2024 00:29