Alessandro Sabattini/Getty Images
POTPISAO NOVI UGOVOR

EVO KAKO CHELSEA IZ GODINE U GODINU ZARAĐUJE NA HRVATSKOM REPREZENTATIVCU Vatreni je postao odličan posao engleskog velikana

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. srpanj 2019. 17:18

Prvi put otkako se iz Hajduka otisnuo u inozemstvo Mario Pašalić odigrat će dvije sezone u istom klubu i to je najvažnija činjenica za hrvatskog reprezentativca, kojeg klub iz Bergama ipak nije otkupio, nego uzeo još godinu dana na posudbu.

Iako su medijske najave govorile da će Atalanta platiti Chelseaju 15 milijuna eura, kolika je odšteta uglavljena u ugovoru o posudbi sklopljenom prošlog ljeta, klub iz Bergama ponudio je devet milijuna i pedeset posto budućeg transfera.

Chelsea to nije prihvatio, a kako je Atalanta za 15 milijuna uzela kolumbijskog napadača Luisa Muriela iz Seville, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Fiorentini, još jedan takav transfer bio im je u ovom prijelaznom roku prevelik zalogaj, kažu informacije iz kluba.

Na kraju je nađeno rješenje - Pašalić je potpisao novi ugovor s Chelseajem, duži godinu dana od prethodnoga, te opet sklopio jednogodišnju posudbu u Atalantu.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - MAY 26:  Mario Pasalic of Atalanta BC celebrates after scoring his team third goal during the Serie A match between Atalanta BC and US Sassuolo at Mapei Stadium - Citta  del Tricolore on May 26, 2019 in Reggio nell'Emilia, Italy  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

Kazna za Talijane

Opet je utanačena odšteta od 15 milijuna eura koliko će Talijani morati platiti sljedećeg ljeta ukoliko ga žele u svojem vlasništvu, no sada je u ugovor ugrađena i kazna za Atalantu ako ga ne otkupi. U tom slučaju mora platiti Chelseaju penale od dva milijuna eura. Financijski su Londončani s Pašalićem napravili odličan posao, jer Hajduku su za njega dali 2,5 milijuna eura, a osim u Elche, svaku posudbu naplatili su milijun eura po sezoni. Ovo će biti već šesta da je na posudbi. A pravu cifru tek očekuju kad ga prodaju...

Kako je Mario Pašalić hrvatski reprezentativac i nogometaš koji je imao zapažen status u svakom klubu u kojem je bio, pomalo čudi što ga Chelsea nije stavio u svoju prvu ekipu u trenutku kad nema pravo angažirati pojačanja, no za Pašalića je ovako dobro, napokon se neće morati prilagođavati na novog trenera i suigrače i drugi put će zaigrati u Ligi prvaka. To je svakako golem izazov. U tom natjecanju već se okušao u dresu moskovskog Spartaka.

U šest klubova, računajući i Hajduk, odigrao je 203 službene utakmice, u njima zabio 39 golova i ima 13 asistencija. U Atalanti je igrao dosta, ali kao što je i sam kazao, očekuje još bolji status u sljedećoj sezoni, jer u podosta je utakmica ušao s klupe.

Linker
01. svibanj 2024 00:25