Goran Mehkek / CROPIX
NEVIĐENE SCENE U MAKSIMIRU

EVO ŠTO ĆE DINAMO NAPRAVITI KAKO BI NA ŠAHTAR DOŠLO ŠTO VIŠE NAVIJAČA! Zahtjev je već predan policiji, čeka se pozitivan odgovor i rušenje rekorda!

Nakon uzornog ponašanja Dinamovih navijača u Harkivu, u kampanji ''Fair play na tribinama'' ukupni iznos povećan je na 178 tisuća kuna
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 26. listopad 2019. 13:35

Dinamo u nedjelju (Maksimir, 17.30) očekuje derbi 13. kola Prve hrvatske nogometne lige protiv četvrtoplasiranog Osijeka, s kojim je u kolovozu u Gradskom vrtu, između dvaju nadmetanja s Ferencvarosom, odigrano 0-0. Tek će subotnji trening pokazati treneru “modrih” Nenadu Bjelici koliko su spremni protiv Šahtara ozlijeđeni Gavranović i Ademi, no ne treba očekivati neke veće rotacije, u srijedu na Kantridi protiv Opatije priliku će dobiti većina “igrača s klupe”.

Među navijačima su trenutno najvruća roba ulaznice za uzvrat s ukrajinskim prvakom 6. studenoga (21.00). Dinamo čeka definitivnu potvrdu da gosti dolaze s maksimalno 300 navijača, prijatelja kluba, a zagrebačka policija potom procjenjuje rizik da ih se smjesti na zapadnu tribinu, njen južni dio, kako bi onda cijeli maksimirski jug bio na prodaju pristalicama “modrih”, kao i protiv Rosenborga u prvom dvoboju doigravanja za Ligu prvaka.

Damir Krajac/CROPIX
CROPIX

Dakako, bude li takav rasplet, “rudare” bi moglo dočekati željenih 30.000 poklonika hrvatskog prvaka...

Kad smo već kod “12. igrača”, GNK Dinamo se preko svoje službene stranice zahvalio navijačima na fer, korektnom i sportskom ponašanju u Harkivu za vrijeme utakmice 3. kola skupine C Lige prvaka između Šahtara i Dinama. Klub tako sa zadovoljstvom objavljuje da će u kampanji “Fair play na tribinama’’ dosad prikupljenom novčanom iznosu pridodati novi iznos od 5000 eura. U ovom trenutku za kampanju “Fair play na tribinama’’ izdvojen je iznos od ukupno 178 tisuća kuna, računamo li europske i domaće utakmice. Tijek kampanje može se pratiti na web stranici www.fairplay.gnkdinamo.hr.

Podsjetimo, na kraju prvog dijela sezone Komisija sastavljena od članova GNK Dinamo i Hrvatskog Crvenog križa otvorit će prijave za udruge koje skrbe o djeci, mladima i socijalno ugroženima te će sukladno kriterijima dodijeliti prikupljeni novac.

Sredstva se na poseban račun uplaćuju za sve utakmice doma i u gostima na kojima Dinamovi navijači ne počine prekršaje koji spadaju pod rasizam, nasilje, diskriminaciju ili paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava. Za domaće utakmice bez kazni “disciplinaca” uplaćuje se po 10.000 kn, a za europske kunska vrijednost od 5000 eura (dosad četiri puta po 37.000 kn).

Linker
03. svibanj 2024 05:57