Matija Djanjesic / Hanza Media / Hanza Media
NEMA IH NI NA 'CRNO'

EVO ŠTO NA RUJEVICI KAŽU KAD SE TRAŽI ULAZNICA ZA DERBI 'Mogu nabaviti karte za Ligu prvaka, mogu srediti da izvedeš početni udarac, ali Dinamo...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. travanj 2017. 16:41

Pitanje jednog prijatelja od prije nekoliko dana glasilo je otprilike ovako:

- Možeš mi nabaviti jednu ulaznicu za Dinamo, može i jedna od onih skupljih, cijena nije problem?

Okrenuli smo broj na Rujevici s istim pitanjem pa dobili zanimljiv odgovor:

- Mogu ti nabaviti ulaznicu za finale Lige prvaka, možeš me tražiti čak i da u subotu izvedeš početni udarac na utakmici dogovorili bismo nešto, ali ulaznicu za Dinamo nemoj pitati jer više jednostavno ne postoje - glasio je, pola u šali, pola u zbilji, odgovor jednog klupskog djelatnika!

Nije prošao ni pokušaj nagovaranja u društvu, ulaznica za utakmicu Rijeke i Dinama doista je zlata vrijedna. Tako je jedan poznanik drugome nudio dvostruko od stvarne cijene ulaznice, obećao platiti ćevape i voditi na ribičiju, ali ni to mu nije prošlo. Odgovor je glasio:

- Ova ulaznica nema cijenu!

Kupci i iz Austrije

Do ulaznice je jedva došao i Admir Hasančić, jedan od najboljih strijelaca Rijeke svih vremena. Ni čuveni Haso nije mislio da će se se ti papirići koji ovih dana na Kvarneru zlata vrijede tako brzo razgrabiti i tek nakon što je “akcija” preko društvenih mreža došla do odgovornih u klubu, Hasančić je uspio nabaviti ulaznicu za sina.

Rujevica je jednostavno specifična, zbog malog kapaciteta nema mjesta za sve one koji žele gledati derbi prvenstva i samo oni najzagriženiji su pohitali čak dva tjedna prije utakmice u red za ulaznice. Kojih je, kada su se odbili pretplatnici i sponzori, ostalo tek nešto više od tisuću i koje su na blagajnama i putem interneta planule u trenu. Danas ih nema ni “na crno” što dovoljno sugerira koliko svakome znače...

Uz već standardne Slovence, kažu iz riječkog prvoligaša da je nekoliko kupaca online ulaznice bilo čak i iz Austrije što je jasna potvrda da interes za derbijem vlada i izvan hrvatskih granica.

Inače, MUP je subotnji derbi Rijeke i Dinama na Rujevici procijenio utakmicom visokog rizika što sa sobom povlači i pojačane sigurnosne mjere.

Armada
Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media

Po tom pitanju Rujevica je već u nekoliko navrata položila ispit, zbog broja gledatelja koji je približan na svakom derbiju sigurnosni mehanizmi već su dobro uhodani i mogućnost propusta svedena je na minimum. Iako su ograde bitno manje, scene poput one s Poljuda do sada su na Rujevici bile nezamislive, iz Armade su pozvali sve navijače Rijeke da se suzdrže od bilo kakvog oblika nedopuštenog ponašanja, ali svejedno će na snazi bit već uobičajene sigurnosne mjere za utakmicu visokog rizika (nulta stopa tolerancije na alkohol…).

Stotinjak kamera

Broj policajaca ovisit će o procjeni MUP-a, ali sukladno dosadašnjoj praksi kontrole će biti pojačane na svim prilaznim punktovima Rijeci (za navijače Dinama okupljanje je na Grobniku i samo oni s važećim dokumentom i kupljenom ulaznicom bit će autobusima prepraćeni na stadion), dok će za sigurnost biti angažirano oko 130 redara. Na sigurnost svakog gledatelja i aktera utakmice pazit će se iz kontrolne sobe rujevičkog stadiona gdje dolazi slika sa stotinjak kamera na stadionu i unutar trening kampa riječkog prvoligaša.

------------------------------------------------

U Maksimiru postoji čak i ‘lista čekanja’ za derbi

U četvrtak nešto prije podneva u Maksimiru je ‘otišla’ i zadnja predbilježba za ulaznicu za čuveni kavez na Rujevici namijenjen gostujućim navijačima. Istina, karata nije bilo puno, samo 350, no, nekad je to znalo biti previše. Sad je, pak, premalo, jer puno je više onih koji bi željeli vidjeti derbi pa, kako smo čuli, postoji i svojevrsna lista čekanja.

Ako netko odustane, možda se nekome drugome posreći. Iako su za takvo što male šanse, jer onaj tko želi vidjeti derbi uživo, taj mora imati stvarno dobar razlog da se predomisli. No, ako dođe do toga, te će se ulaznice prodavati u subotu, a izvan “kvote 350” došlo je dvadesetak zahtjeva.

Zagreb, 110317.
Stadion Maksimir.
MAXtv Prva Liga, 1.HNL, 24.kolo, utakmica seniora GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji:  BBB.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

------------------------------------------------

Linker
18. svibanj 2024 13:38