CROPIX
(NE)MOGUĆA MISIJA

EVO TKO PLANIRA ISKORISTITI RASPAD ŠAMPIONSKE RIJEKE 'Možda se čini iluzornim, ali sve je moguće, pa i naš napad na Rijekinu europsku poziciju'

INTER Samir Toplak počeo je jučer već svoje osme pripreme kao trener nogometaša iz Zaprešića
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. siječanj 2018. 16:08

U Zagrebu prekrasan sunčani dan, u dvadesetak kilometara udaljenom Zaprešiću - magla. Tako to nerijetko biva, naviknuli su se Zaprešićani. Samiru Toplaku, njegovu stožeru i igračima nije smetalo, s osmijehom su na umjetnoj travi odradili prvi trening u 2018. godini.

- Cilj priprema je da u svakoj ligaškoj utakmici budemo sve bolji. Čini se kao floskula, ali uistinu je tako. Ova momčad, koja je doživjela blagi ‘face lifting’, ima dovoljnu kvalitetu da zadrži peto mjesto. Ako smo uz sve probleme to mogli napraviti jesenas, nema razloga da tako ne bude i na proljeće. Mi smo ispred Slavena Belupa i Lokomotive što nitko nije očekivao, ali to je njihov problem, ne naš, mi smo zasluženo tu gdje jesmo. Moramo dići pobjednički mentalitet igrača na višu razinu. Napravimo li to, sigurno nećemo pasti ispod petog mjesta - poručio je 47-godišnji Toplak.

Otišao je varaždinski stručnjak i korak dalje. Pogled mu je dospio i na stepenicu više, devet bodova iznad...

- Možda se čini iluzornim naš napad na Rijeku, ali u nogometu je sve moguće. Tko zna, možda uspijemo napraviti još jedan pomak na ljestvici. Na proljeće bi mogle odlučivati nijanse.

Pula, 301017. 
Aldo Drosina.
Utakmica14. kola HT Prve lige,
NK Istra 1961 - NK Inter Zapresic. 
Na fotografiji: klupa Intera i trener Samir Toplak
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
CROPIX

Nova dvojica igrača su stigla u zaprešićku svlačionicu. Točnije, Ivor Ljubanović je stigao, Marko Vukčević će stići danas.

- Ljubanović nema status pojačanja, njega ćemo testirati, dobit će priliku, ali još je mlad. Vukčevića smo pratili, gledali, živ je igrač, može nam pomoći - analizirao je Interov trener.

Rubrika odlazaka ipak je dosad osjetno ispunjenija u Interovoj kadrovskoj križaljci. Bit će još prelazaka, vjerojatno u oba smjera.

- Naravno da je u prijelaznom roku sve moguće, s financijske strane za klub bi bilo jako dobro da napravimo jedan kvalitetan izlazni transfer. Na prodaju uvijek treba računati, stanje je jednostavno takvo. Najbolje bi bilo kad bismo prodali jednog stopera, jer imamo četvoricu iznimno kvalitetnih igrača na toj poziciji. Što se dolazaka tiče, ako netko dođe, dobro, a ako ne, neće biti tragedija. Momčad koju imam na raspolaganju posjeduje kvalitetu - objasnio je trener Samir Toplak.

Nije trener govorio o imenima, ali ta četvorica stopera su Mislav Komorski, Mato Grgić, Vedran Dalić i Herdi Prenga. Toplak kaže da konkretnih ponuda još nema, no tko zna što bliska budućnost nosi. Toplak je, inače, nakon Matjaža Keka trener s najdužim aktualnim stažem u nekom hrvatskom prvoligašu. Jučer je počeo osme pripreme kao trener Zaprešićana.

- Osam, kažete? To je stvarno lijepa brojka. Ponosan sam zbog toga, to je jasan pokazatelj kvalitetnog rada koji u Interu radimo u kontinuitetu - zaključio je Toplak.

Inter još ne zna suparnike na turniru u Medulinu, ali zna se da će prvu utakmicu u Istri odigrati 21. siječnja.

Linker
28. travanj 2024 13:38