CROPIX
ZA DOBRA STARA VREMENA

EVO ZAŠTO JE ZAGREB PONOVNO POLUDIO ZA MODRIMA, TO JE DINAMO IZ NEKIH STARIH VREMENA! 'Mogu reći da ovako lijepi nogomet nisam vidio od Prosinečkog!'

Piše: Matko BrusačObjavljeno: 08. veljača 2019. 09:32

- Može dalje, može dalje, odzvanjalo je iz sedam prozorčića otvorenih blagajni ispred Maksimira kada su u prodaju puštene prve ulaznice za uzvratni susret osmine finala Europske lige između Dinama i Viktorije Plzen.

Blagajne su se otvorile jučer u 11 sati, u vrijeme kada se red zainteresiranih protegnuo od Ticket pointa gotovo do križanja sa Sveticama. Dok je većina mlađih vrijeme u redu ubijala pogledom u zaslon mobilnih telefona, stariji su razgovorom “kopali” po Dinamovoj europskoj povijesti. Prvo mjesto u redu rezervirano je oko tri sata u noći, prema priznanju prvog kupca, drugo i treće nešto kasnije, oko pet i šest, ostale dobre startne pozicije u “normalno” vrijeme, dakle pod danjim svjetlom.

VIDEO: Tomo Ničota

DOBRA stara vremena

- Stao sam u red u šest ujutro. Prvi je došao u tri, drugi u pet, ja u šest. U ovoj sezoni sve se nekako dobro zakotrljalo, lijepo je. Prvi put sam, u osmom mjesecu, na utakmice krenuo s klincima. Prije sam išao s Boysima, ali sada su tu klinci. S njima idem na zapadnu tribinu, što će biti slučaj i na ovoj utakmici, i za mene je to sada u tom smislu drugačija priča. Ovo je sada nešto što smo čekali jako dugo i drago mi je što će ovu utakmicu doživjeti i moja djeca. Oni su na to čekali puno kraće, ja sam čekao cijeli život - kaže Denis, kupac treće ulaznice.

VIDEO: Tomo Ničota

Povukla se paralela i s nekim drugim vremenima.

- Ova ekipa podsjeća na neke ekipe iz prošlih vremena, kada nije sve bilo usmjereno na jednu zvijezdu, kao kad smo, na primjer, uvijek tražili Samira. Ovi dečki igraju svi za jednog i igraju lijep nogomet, to se dugo nije vidjelo. Nitko se ne ističe, igraju timski, bore se jedni za druge i to mora dati rezultat. Mogu reći da ovako lijepi nogomet u Maksimiru nisam vidio od Prosinečkog, uz razliku da sada fokus nije na pojedincu. Viktoria je čvrsta momčad, ali trebali bismo proći dalje - dodaje Denis, dok oni ispred i iza njega u redu klimaju glavama u znak odobravanja.

Neke od prvih karata završile su i u rukama jedne umirovljenice.

- Kad sam došla? Nisam došla prerano, u svojim godinama ne bih mogla dugo čekati u ovako velikom redu. Ali dečki koji su stajali tu bili su ljubazni, pustili su me da se ubacim pa sam se prošvercala. Ja neću na utakmicu, karte sam kupila za svog unuka i sina - kaže.

Red se tijekom sunčanog poslijepodneva polako počeo smanjivati, u međuvremenu je počela i on-line prodaja, a prema nekim prognozama do početka idućeg tjedna stadion bi trebao biti rasprodan.

Klub je, također, prvim kupcima dijelio poklon - “pola-pola” šal za svaku kupljenu ulaznicu - što je vjerojatno dodatno probudilo interes za stajanje u redu. Nakon što je u Maksimiru završen trening, navijače je na parkiralištu pozdravio Nenad Bjelica.

VIDEO: Tomo Ničota

A oko 13 sati za blagajne su nakratko sjeli i Dinamovi igrači - Dani Olmo, Lovro Majer i Nikola Moro.

- Vidim da idu karte, čuli smo da su od ranih jutarnjih sati navijači stajali u redu kako bi došli do ulaznica. Jako mi je drago što ćemo očito na Maksimiru imati sjajan ambijent, podrška navijača puno će nam značiti i voditi nas do pobjede. Normalno je da navijači očekuju dobar rezultat već u Češkoj, na kraju krajeva očekujemo ga i mi. A sada kad vidim ovaj red, kad vidim koliko će navijača doći na tu uzvratnu utakmicu u Maksimiru, to nam je samo dodatna motivacija da u prvoj utakmici budemo bolji - rekao je “blagajnik” Moro.

Lovro Majer kaže da se nada kako red koji se jučer stvorio pred Maksimirom nije posljednji red koji će se pred Maksimirom stvoriti do kraja sezone.

- Došli smo podržati navijače, vidjeti kakva je situacija. Jako ih je lijepo vidjeti u ovoliko velikom broju. Već sada se ostvario povijesni rezultat, proljeće se u Maksimiru nije dočekalo jako dugo, a uz pomoć navijača možemo napraviti i idući korak. Svi jedva čekamo utakmicu, sigurno nikoga od ovih navijača nećemo razočarati. Vjerujem da ovo nije posljednja velika utakmica u Maksimiru ove sezone - zaključio je Majer.

Linker
21. svibanj 2024 01:19