Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
VOĐA MODRE SVLAČIONICE

FAKIN IZ GAJNICA ODLUČNIJI NO IKAD 'Neodlazak na EP samo me dodatno ojačao'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. srpanj 2016. 10:19

Priprema se Dinamo u Sloveniji, nema nekih spektakularnih novosti. Radi se, prolijeva se znoj u značajnim količinama, u subotu je na rasporedu nova utakmica, suparnik je rumunjski Pandurii.

Zlatko Kranjčar križa dane, nema ih još puno do Vardara, ključne utakmice ovog prvog dijela sezone.
- Vardar je jako opasan suparnik, imaju Makedonci visoke ambicije, ali mi smo favoriti u tim utakmicama. Imamo bolju momčad i tako se moramo postaviti. Uostalom, zna se koji su naši ciljevi - rekao nam je Domagoj Antolić, modri kapetan, koji je otkrio, zapravo, ovosezonske ciljeve.

- Rekao nam je i novi trener na prvom sastanku što nam je činiti. Dvostruka kruna se podrazumijeva, a u Europi moramo što dulje trajati. Nitko pred nas nije stavio imperativ da moramo ući u Ligu prvaka, međutim, ne moramo naglašavati kako svi to želimo, kako je to cilj koji bismo htjeli ispuniti. Ali, prije svega, ostati u Europi što dulje.

Spomenuo je novog trenera, Kranjčar je s momčadi tek sedam dana, kako je svlačionica primila tu promjenu, sigurno je bilo iznenađenja?
- Kao i svi, bili smo iznenađeni Zokijevim odlaskom. Ali to je tako u nogometu, treneri se mijenjaju, nekad prije, nekad kasnije. Imali smo sreće da smo tri godine imali istog trenera, bili smo na okupu i odlično se uigrali. Idemo dalje, pred nama su novi izazovi.

Mnogima je u svlačionici Zoran Mamić, Antoliću također, ostao u dobrom sjećanju.
- Kako ne, pa bili smo dugo zajedno, ostvarili odlične rezultate, igrački napredovali.
Kakav je prvi dojam priprema s Cicom?
- Baš ono što smo očekivali, što se pričalo. Pun je iskustva, ima odlične rezultate iza sebe, igračka je legenda i uvjeren sam da uz njega možemo samo napredovati.

Dugo ste, dakle, na okupu, lani ste imali uspješnu sezonu, postoji li strah da je možda to bio vrhunac generacije, da je teško napredovati. Pogotovo ako neki igrači odu, ako se momčad osipa.
- Ne bih rekao da je bio vrhunac, težimo uvijek boljem. I, mogli smo imati koji bod više u Ligi prvaka, ostati dulje u Europi, dakle, očito, možemo napraviti više. Okosnica momčadi je ostala, pokazali smo lani da se možemo nositi s jakima, temelj je, dakle, ovdje. Sad, uz novog trenera, možemo još napraviti iskorak, igrački i rezultatski.

Euro je, dakako, neizbježna tema, za Hrvatsku je završio nesretno.
- Žao mi je dečki, igrali smo odličan nogomet, bili smo najbolji na Euru. Ma, koliko ja pamtim nikad nismo igrali bolji nogomet. Šteta, baš šteta.,
On je otpao sa završnog popisa, koliko ga je to pogodilo?
- Bilo mi je žao što nisam tamo, ali nisam potonuo. Ponosan sam što sam bio među 27 najboljih hrvatskih igrača. Ne živi se od jučer, brzo sam sve to pretvorio u novi motiv, svojim ću se igrama izboriti za novi poziv. Zdrav sam, spreman sam, dobro radimo i vjerujem da ću opet biti reprezentativac.

A kad će u inozemstvo? U šali su i neki u klubu već rekli da bi mogao postati ‘Dinamov Totti’, vječni kapetan, do kraja karijere?
- Haha... Imam dugogodišnji ugovor, ali imam i ambicije. No, nema ništa nova, usredotočen sam na treninge i utakmicu s Vardarom.
Očekuje se da dolaskom Cice Kranjčara dođu i navijači u većem broju na Maksimir?
- Nadam se da će sve to biti lijepa pozivnica za navijače. Svaki navijač nam je potreban, da barem bude kao i na Euru. Ne mislim, naravno, na onaj incident. Ali sve ovisi o nama, ako ćemo igrati atraktivno i biti rezultatski uspješni, vjerujem da ćemo imati podršku.

Nismo primijetili na Domagoju Antoliću nijedan novi modni detalj, nije se vratio treninzima, primjerice, s novom tetovažom.
- Ne da nemam novu, nego nemam nijednu. Ne zanima me. Vidite da ni frizuru nisam dotjerao, ha-ha - rekao je Antolić, čiji je cimer Pivarić opet na terenu, polako se vraća u momčad.
- Piva je super, bit će on uskoro u punoj formi. Ne isti kao prije, nego još i bolji - kaže Antolić.

Linker
04. svibanj 2024 19:12