Mario Balotelli
 Marco Luzzani/Getty Images
RUŠI SVE PO REDU

FANTASTIČAN PREOBRAŽAJ Odbilo ga je 19 klubova, ali 20. je napravio posao za povijest: Zloglasni 'Bad boy' je već zabio koliko i u zadnje dvije sezone

Piše: Lorena DeverićObjavljeno: 05. studeni 2016. 00:05

Mario Balotelli fantastičnom igrom blista u Nici. To potvrđuje i njegov sedmi gol ove sezone koji je postigao u 4-1 pobjedi protiv Nantesa u nedjelju, dok je u posljednje dvije sezone “problematični” ali nadasve talentirani igrač svjetskog ranga zabio samo sedam golova - četiri u sezoni 2014./15. i tri u prošloj.

Kontroverzni napadač tako je postigao šest pogodaka u pet utakmica prve lige, a veći zbroj ima samo, ni više ni manje, nego Zlatan Ibrahimović. Podsjetimo, Šveđanin je u PSG-u 2012. godine postigao sedam golova u prvih pet utakmica prve lige, a te su godine Parižani osvojili i naslov. S obzirom na ovaj dobro raspoloženi dvojac po pitanju pogodaka, teško je za pretpostaviti čiji će zbroj biti veći.

Svakako, ovo su veliki trenuci za karijeru mladog Talijana s obzirom da je svojim golovima Nici donio vodeće mjesto na tablici i prednost od šest bodova ispred Monaca i bivšeg Zlatanova kluba PSG-a koji trenutno imaju isti broj bodova. Zanimljivo je spomenuti i kako Super Mario otkako je ljetos došao iz Liverpoola, samo u jednom nastupu nije postigao pogodak.

Iako je Balotelli zbog teškog karaktera i pomalo neprimjerenog ponašanja unutar i izvan terena tijekom svoje karijere često bio metom novinara, njegov neosporni talent i velike tehničke sposobnosti nikad nisu dovođene u pitanje. Ipak, nije svatko na Balotellijevu nediscipliniranost reagirao jednako. Dok mu je, primjerice, bivši trener Roberto Mancini često davao novu šansu i trudio se ići u korak s njegovom naravi, portugalski stručnjak Jose Mourinho, koji mu je je također bio trener, nikako nije s njim mogao pronaći zajednički jezik. Je li Mourinho “olako” odustao od “zločestog” Talijana, ili je taj odnos bio napet zbog dva teška i nespojiva karaktera, ostat će nepoznato.

Sudeći po uglavnom pozitivnim komentarima sadašnjeg Balotellijeva trenera Luciena Favrea nakon utakmice protiv Nantesa, čini se da više naginje “mekšem” pristupu Roberta Mancinija.

- Rekao sam više puta, još ima puno posla. Danas, gledajući unatrag, napravio je više nego prije. To je pozitivno - izjavio je Favre na službenoj web stranici kluba.

Švicarac je također dodao da sveukupno gledajući za sada može biti zadovoljan nastupima talijanskog napadača.

Svakako, nakon bogate ali i prilično “burne” karijere u svjetskim klubovima, malo tko je mogao očekivati jedan pozitivniji početak koji Balotelli trenutno doživljava u Francuskoj. Težak karakter i problematičnu narav nije lako obuzdati, ali možda uz kvalitetno društvo i optimističnog trenera Favrea uspije zadržati dobru formu i zaslužiti povratak u reprezentaciju.

Linker
02. svibanj 2024 12:51