Vojko Basic / CROPIX
'OPTIČKA ILUZIJA'

'FANTOMSKI GOL' OBIŠAO SVIJET, BIZARAN VIDEO POGLEDAN GOTOVO MILIJUN PUTA Vrijeme je za VAR! Očekuje se službena reakcija kluba u vezi suđenja

Bizaran pogodak koji je Slaven Belupo primio na Poljudu dok su njegovi igrač i vratar proslavljali nepostojeći gol obišao je svijet
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. listopad 2019. 12:06

Snimka se pojavila na brojnim sportskim portalima, na YouTubeu pregledana je više od pola milijuna puta u manje od 24 sata, a u Hrvatskoj je postala glavni subotnji hit.

Ponašanje igrača koprivničkog prvoligaša u toj situaciji tema je brojnih komentara, no rijetki su oni koji su uspjeli pronaći neko opravdanje za dekoncentraciju kakvu je iskazao dio njih.

Jedan od njih je trener Tomislav Stipić, čija je momčad dobro djelovala u tom drugom poluvremenu, naravno ako se izuzme taj trenutak dekoncentracije kojeg je Hajduk bez milosti kaznio.

Split, 261019.
Stadion u Poljudu.
Utakmica 1. HNL izmedju Hajduka i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Josip Juranovic slavi pogodak
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

Ježina bez komentara

Mi smo jučer željeli čuti razmišljanja aktera tog rijetko viđenoga pogotka, prije svega vratara Antonija Ježine, ali on jučer nije bio na raspolaganju za kontakt s medijima.

Na pitanja je odgovorio Nemanja Glavčić, igrač koji je protiv Hajduka pokazao najviše, a čiji je nesuđeni pogodak uz pomoć vratnice spriječio vratar Bijelih Josip Posavec.

- Kad vidiš da si bolji na terenu, da dominiraš i da stvaraš odlične prilike dok je momčad koja se bori za naslov samo u bloku, jednostavno goriš da zabiješ gol i preokreneš rezultat. Splet okolnosti doveo je do tog drugog gola, ali veseli nas što smo protiv Rijeke i Hajduka pokazali da možemo sa svima u ligi, da možemo dominirati protiv takvih momčadi i to nam daje optimizam. Nadamo se da će i kardinalne greške sudaca na naš račun izostati u idućim utakmicama - rekao je Glavčić na pitanje o tome kako je doživio situaciju uoči drugog pogotka Hajduka.

Jako dobra predstava

Smatra da njegova momčad ima za čime žaliti.

- Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, potvrdili dobru igru protiv Rijeke i prenijeli stil igre s domaćeg na gostujući teren. Pokazali smo kakvoj igri težimo i da želimo po tome biti prepoznatljivi bez obzira na protivnika. Naravno da nismo zadovoljni ishodom susreta unatoč dobroj predstavi na Poljudu. To je velika potvrda za nas da rastemo kao ekipa, ali mi se želimo natjecati i naplaćivati te dobre igre.

Bez obzira na solidan dojam koji je Slaven Belupo ostavio u dijelovima utakmica s Rijekom i Hajdukom, bodovni saldo ostao je nepromijenjen. Nakon četiri uzastopna poraza potonuli su Farmaceuti na začelje prvenstvene ljestvice, pa smo Glavčića pitali kakvu poruku ima za navijače?

- Svjesni smo situacije, ali rekao bih da naša borba tek kreće. Ostali smo bez bodova u prethodne dvije utakmice, ali još jače vjerujemo u ovaj model igre koji nam može donijeti potrebne bodove za ostvarivanje našeg cilja - kazao je Glavčić.

Pred Slavenom je u srijedu gostovanje kod BSK-a u Bijelom Brdu u osmini finala Kupa, a u nedjelju mu u goste dolazi Istra 1961.

Službena reakcija kluba oko suđenja možda bude danas...

Neobični Juranovićev gol zasjenio je sve ostalo s utakmice Hajduka i Slavena Belupa, pa tako i prigovore gostiju na kriterij osječkog suca Bela.

Posebno mu zamjeraju situaciju iz prvog poluvremena kad je Hajdukov vratar Posavec ispred Slavenova napadača Lime uhvatio loptu rukom izvan svog kaznenog prostora.

Screenshot: HNTV

Sudački eksperti će u svojim analizama pokušati utvrditi je li lopta cijelim svojim obujmom prošla crtu šesnaesterca. Ako jest, tada je i Posavec trebao dobiti crveni karton.

Službena reakcija iz Slavena vjerojatno će uslijediti tijekom današnjeg dana. S VAR-om bi se sve te sporne situacije puno lakše i na vrijeme rješavale...

Bizaran gol s Poljuda hit u svjetskim medijima

Gotovo da nema svjetskoga medija koji nije pisao o golu Hajduka i prenio video s utakmice sa Slavenom Belupom.

Pogodak Josipa Juranovića na prazna vrata nakon dodavanja Jradija postao je globalni hit, jer su prije toga igrači Slavena Belupa slavili gol koji to nije bio jer je vratar Josip Posavec zatresao mrežu, a lopta pogodila vratnicu nakon poklona Hajdukova čuvara mreže za Glavčića.

“Gol fantasma”, “Bizarre goal”, “Optical illusion” - neki su od naslova koji se mogu naći u svjetskim medijima.

Linker
06. svibanj 2024 14:44