TOPSHOTSCroatia's midfielder Sammir (R) looks on as Cameroon's forward Vincent Aboubakar runs with the ball during the Group A football match between Cameroon and Croatia at The Amazonia Arena in Manaus on June 18, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
 AFP / AFP
ISTRAGA SE NASTAVLJA

Fifa: Zasad nema dokaza o namještanju utakmice Hrvatska - Kamerun!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. srpanj 2014. 01:14

I FIFA se napokon odlučila oglasiti povodom optužbi objavljenih u Der Spiegelu da je utakmica Kamerun - Hrvatska na Svjetskom prvenstvu bila namještena. Nakon kratkih komentara tipa “nemamo komentara”, izjavu je dao šef za sigurnost krovne svjetske nogometne organizacije Ralf Mutschke.

FIFA je od Der Spiegela zatražila da joj pošalje detaljni ispis svih svojih razgovora s Wilsonom Rajom Perumalom, poznatim po namještanju utakmica. Der Spiegel je objavio da je Perumal njegovom novinaru unaprijed predvidio točan rezultat utakmice te da će Kamerunci dobiti crveni karton, što je Singapurac potom demantirao.

- Bacili su sumnju na poštenje utakmica Svjetskog prvenstva, što je ozbiljna optužba. Pratili smo svih 56 utakmica SP-a koje su dosad odigrane i na kladioničarskom tržištu nismo vidjeli indikacije da bi utakmice mogle biti namještene - rekao je Mutschke.

Dakle, za FIFA-u problemi ne postoje, iako će, kako su i sami najavili, nastaviti istragu.

Linker
21. svibanj 2024 21:31