Instagram
'MISLIM DA ĆU RASKINUTI UGOVOR...'

FILMSKA PRIČA BIVŠEG DINAMOVCA DOBILA NOVI NASTAVAK 'Zbog sličnih sam stvari jednom već rekao zbogom nogometu...'

MARIO BUDIMIR Hrvatski napadač je s klubom iz Teherana, koji vodi Branko Ivanković, osvojio dvostruku krunu, ali...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2019. 20:56

Ide ta filmska priča dalje, dobila je u nedjelju novi nastavak. Dakle, Mario Budimir, čovjek koji je već jednom završio karijeru, pa s vratio, stigao do Dinama i ostvario inozemni transfer, osvojio je pet trofeja u samo godinu dana.

Lani prvak i pobjednik Kupa s Dinamom, u koji je stigao u zadnjih mjesec dana sezone, ove sezone piše mu se naslov s Modrima, jer je igrao i zabijao jesenas u HNL-u, a onda je uzeo i dvostruku krunu u iranskom Persepolisu. Nakon nedavnog osvajanja naslova prvaka, Persepolis je u nedjelju dodao i naslov u Kupu. U finalu Kupa ‘pao’ je Damash Gilanian (1:0), momčad koju vodi Branko Ivanković, a za koju je Budimir odigrao 84 minute, pokazala je još jednom da je trenutačno najbolja u Iranu. Lijepa priča o vrhuncu karijere stasitog Sinjanina?

Ne, kod njega ne ide sve tako bajkovito, taj film mora imati još poneki neočekivani zaplet. Pa tako i sada kad sve izgleda divno. Prvo, to finale Kupa bilo je jedno neviđeno iskustvo.

- Pobijedili smo i osvojili prvu dvostruku krunu otkad postoji profesionalna liga u Iranu. I to nakon pravog cirkusa. Naime, stadion su ispunili naši navijači, pa gostujući nisu imalo kamo. Onda je organizator odlučio to popraviti, pa je tražio način kako da smjesti navijače. Dok su svi ušli na stadion, potrajalo je to dva i pol sata, toliko je kasnila utakmica. A mi smo u međuvremenu triput izlazili na zagrijavanje, pa čekali na ugodnih plus 39. S obzirom kako je sve to izgledalo, pobjeda je velika stvar - pričao nam je Budimir.

Preko FIFA-e

Pitali smo, onako usput, kakvi su mu planovi za iduću sezonu, s obzirom da ugovor s Persepolisom traje? Odgovor nas je iznenadio.

- Kako sad stvari stoje, mislim da ću raskinuti ugovor s Persepolisom!

Nije da mu se ne sviđa u Iranu, pričao nam je već ranije kako ga je Teheran oduševio, kako su dojmovi vrlo pozitivni.

- Situacija je takva da ću svoja potraživanja morati tražiti preko FIFA-e! Persepolis mi još nije isplatio ono što je dosad trebao, pa ću, izgleda, morati reagirati na taj način. Naravno, ugovor imam, pa ako ti dugovi budu podmireni, vratit ću se u Teheran i nastaviti igrati za Persepolis. No, ako to ne bude tako, ako ću uistinu morati na FIFA-u, onda je moja epizoda u Pesrsepolisu gotova, neću se ni vraćati u Teheran.

privatna arhiva

Rekao bi čovjek, blažena Hrvatska i HNL.

- Jednostavno, teško mi je vjerovati da klub koji nazivaju najvećim u Aziji ne isplaćuje plaće igračima. Zbog sličnih sam stvari, lažnih obećanja, jednom već rekao zbogom nogometu i sada opet moram to prolaziti.

Znate kako je kad ni Branko Ivanković, koji je u Iranu legenda i ima status božanstva, ne može pomoći, pretpostavljamo da Persepolis duguje i njemu, možda još i više nego igračima. I nije prvi put da čujemo priče naših igrača s Bliskog istoka kako imaju problema s potraživanjima, tamo je to, jednostavno, običaj. Iscrpljivanje do kraja, ako prođe, prođe.

Ponuda ima

Na kraju će Budimir vjerojatno sve naplatiti, ako nikako onda preko FIFA-e, ali to će ipak potrajati. Ipak je bolja opcija da Persepolis isplati ono što treba odmah, tijekom ljeta, pa da se Budimir opet vrati u Teheran i nastavi berbu trofeja.

Eto, zašto bi išta u njegovoj karijeri bilo jednostavno, kad može drukčije? Ne sumnjamo da će, ode li iz Persepolisa, ubrzo pronaći novi klub, ponuda je bilo i tijekom ovih šest mjeseci koliko je u Iranu. Nevjerojatno kakvi zapleti i raspleti u karijeri...

Linker
03. svibanj 2024 12:52