UDARAC ZA DINAMO

Financijski gubitak za Modre: Liga prvaka čak 8 milijuna eura 'bogatija’ od Europa lige

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2013. 10:02

Dinamova blagajna neće biti tako pretila kako su se svi u Maksimiru nadali. Da su Modri uspjeli, UEFA bi častila sa 8,6 milijuna eura. Naravno, još bi se inkasiralo od TV prava, nešto od ulaznica, možda bi se u skupini Lige prvaka otkinuo kakav bod.

Za pobjedu se u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu dobiva milijun eura, za neodlučeno 500.000 eura. Kalkuliralo se sa zaradom većom od 11 milijuna eura. Zagrebačkom klubu najvažnije je za život plasirati se u Ligu prvaka i prodati igrače. To je čista infuzija, to daje život i omogućava blagostanje plavom klubu. Zato je financijski šok ogroman i od njega se objektivno teško oporaviti.

Ulaskom u Europsku ligu Modri su ukupno inkasirali 3,4 milijuna eura.

Nisu izgubili samo financijski. Liga prvaka donosi i druge beneficije. Jasno je da izaziva mnogo veću pozornost javnosti, da su u Maksimir stigli najveći svjetski klubovi, tribine bi bile mnogo ispunjenije nego što će to biti u Europskoj ligi, nogometna atmosfera u metropoli bila bi potpuno drukčija, potentnija i raznovrsnija.

Također, igranjem u Ligi prvaka raste cijena igračima. Mogli ste primijetiti da su svi novi igrači koji su dolazili u modre dvore papagajski ponavljali da im je cilj igrati u tom natjecanju. Europska liga ipak je drugi razred europskog nogometa. Gubici su veliki...

Linker
03. svibanj 2024 05:46