SERIE A

Fiorentina bolja od Atalante

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2013. 01:01

U 32. kolu talijanske Serie A nogometaši Fiorentine slavili su na teškom gostovanju kod Atalante s 2-0, te ostavili nadu da do kraja prvenstva mogu dostići Milan, koji drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka...

U ne toliko atraktivnoj utakmici mreže su mirovale sve do 61. minute kada su poveli gosti pogotkom Davida Pizarra iz najstrože kazne. Bio je to čak 10. dosuđeni jedanaesterac za "viole" ove sezone.

Živci domaćih nogometaša su tada lagano popuštali, pa je tako u 75. i naš Marko Livaja zaradio žuti karton zbog grubog prekršaja. Svega nekoliko sekundi nakon toga je napustio igru.

Konačno rješenje utakmice postavio je Marcelo Larrondo u 72. minuti, kada je s lijeve strane kaznenog prostora domaćina gromovitim udarcem zakucao loptu pod gredu.

U posljednjoj minuti utakmice je u redovima domaćina German Denis zaradio crveni karton (preoštar start s dvije noge), što je Atalantin čak 13. ove sezone, po čemu je vodeća momčad Serie A.

U drugoj subotnjoj utakmici igrali su Pescara i Siena, a bila to velika borba za opstanak u ligi. Siena je kao gost slavila s 3-2, s time da je pobjednički pogodak Innocent Emeghara zabio u 86. minuti! Prethodno su gosti poveli preko Angela i Damiana Zanona (autogol), no domaćini su se u razmaku od sedam minuta nastavka vratili. Mervan Celik smanjio je u 52. na 1-2, a Togni u 59. poravnao na 2-2.

Takvim raspletom Pescara je ostala i dalje uvjerljivo posljednja (21 bod), te joj zona spasa, čije posljednje mjesto drži upravo Siena, sada bježi devet bodova.

Serie A, 32. kolo:

Pescara – Siena 2-3 (Celik 52, Togni 59 / Angelo 14, Zanon 33-ag, Emeghara 86)

Atalanta – Fiorentina 0-2 (Pizarro 61-11m, Larrondo 72)

Linker
03. svibanj 2024 19:32