Screenshot: Facebook
ZAJEDNO KAD JE NAJTEŽE

FOTO: HAJDUK POSLAO PORUKU PODRŠKE GLAVNOM GRADU NAKON NIZA JAKIH POTRESA, BOYSI OPET NA PRVOJ LINIJI 'Drži se, Zagrebe!; Jutro nije dobro počelo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2020. 10:16

Zagreb je jutros pogodilo nekoliko jakih potresa. Prvi snažni potres magnitude 5,5 probudio je stanovnike Zagreba u 6,24 sati, drugi jakosti 5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici se dogodio pola sata kasnije, a treći od 3,7 u 7.41 sati. U sljedećoih nekoliko sati je uslijedilo još nekoliko podrhtavanja tla.

Nažalost, osim materijalne štete koja se još zbraja, pogotovo u centru grada, stigla je i potresna vijest o borbi za život 15-godišnje djevojčice koja je teško ozlijeđena nakon urušavanja zgrade u Đorđićevoj ulici, kako javlja HINA.

Poruke podrške Zagrepčanima stižu sa svih strana, a oglasili su se i HNK Hajduk i GNK Dinamo.

"Drži se, Zagrebe!", objavio je na Facebooku splitski klub u ovim danima nevolja uz fotografiju na kojoj se vidi odlomljeni vrh zagrebačke katedrale.

Dinamo se na društvenim mrežama oglaiso porukom: "Jutro nije dobro počelo, nadamo se da ste svi na sigurnom i dobro. Čuvajte se. Nema predaje"

U akciju pomoći i rašćišćavanja na ulicama Zagreba su se uključili i Dinamovi navijači. Nakon što su proteklih dana pomagali u selidbi Kliničke bolnice Dubrava te starima i nemoćnima raznosili lijekove i namirnice, došli su u pomoć vatrogascima i civilnoj zaštiti.

Sve se radi u dogovoru s nadležnim službama, a opremljeni su zaštitnim maskama.

Posebna scena dogodila se jutros i pred rodilištem u Petrovoj. Deseci trudnica i rodilja morale su nakon potresa istrčati i stajati ispred bolnice, a Bad Blue Boysi su im priskočili u pomoć, noseći njihove stvari, deke i sve što je bilo potrebno. Selidba bonice i dalje traje a u pomoć je tijekom prijepodneva stiglo gotovo tisuću pripadnika Dinamove navijačke skupine.

VIŠE O POTRESU U ZAGREBU MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Linker
03. svibanj 2024 03:33