Tom Dubravec/ CROPIX
PRESICA

FOTO: MANDŽUKIĆ I SUBAŠIĆ IZAŠLI PRED NOVINARE Napadač Juventusa razvukao zagonetni osmijeh upitan hoće li zaigrati od prve minute protiv Nigerije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2018. 19:20

Mario Mandžukić i Danijel Subašić družili su se s novinarima drugog dana hrvatskog boravka u Rusiji.

"Sve je na visokoj razini, imamo sve što nam treba, kamp je odličan, kao i teren na kojem treniramo. Osjećamo se kao doma",krenuo je Mandžukić.

Dočekalo ga je pitanje ima li ova generacija snage ponoviti uspjeh brončane generacije iz 1998.?

"Imamo dobre pojedince i dobru momčad. Vidjet ćemo, prvi cilj nam je proći skupinu, a onda ćemo vidjeti", dodao je Mandžo.

Očekuje li Mandžukić da će zaigratu prvoj postavi protiv Nigerije.

"Utakmica je tek u subotu, ima vremena do tada, ne znam još ništa, imamo treninga, spremamo se na Nigeriju. Nije mi poznato tko će igrati, ali uglavnom znam da ću biti spreman kako god bude. No, vidjet ćemo.", objasnio je Mandžukić uz zagonetni osmijeh.

Hrvatska ima igrače s imenima, Modrića, Rakitića, dakako i Mandžukića, pa zar to ne bi trebala biti preporuka za veliki rezultat.

"Najvažnije je da djelujemo kao momčad, da se pojedinačne kvalitete iskoriste u službi kolektiva, tako možemo doći do rezultata".

Mandžukić s Juventusom nije otišao do kraja u Ligi prvaka, no osvojio je talijansko prvenstvo i Kup, ali tvrdi da umora nema.

"Motivacija je doći na Svjetsko prvenstvo, nema veće motivacije nego igrati za Hrvatsku. Ne treba pričati o umoru, kako je nama, tako i drugima, pa svi igrači koji su u Rusiji također su igrali za klubove, nema smisla trošiti rijeČi na to".

Vatreni su u Rusiji od ponedjeljka, dosta se govorilo o "bijelim noćima" vodje na sjeveru Europe gdje su polarni dani u ovo doba godina, pa zapravo u niti jednom času nije totalni mrak, no igračima to ne smeta. Subašić je kazao - imao dobre tablete, Mandžukić je jednako kratak odgovor. Njemu ne trebaju tablete.

"Imamo dobre zastore pa nema problema".

Subašić je PAK rekao da je ozljeda iza njega.

"Ozljeda je sada iza mene i bit će sve u redu. Imao sam manje probleme mjesec i pol dana, ali radim normalno i s nestrpljenjem očekujem prvu utakmicu".

Bit će ovo Subašićev debi na SP-u u statusu prvog vratara.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Dugo sam vremena bio u reprezentaciji drugi ili treći i sigurno da kad mogu igrati na Svjetskom prvenstvu, da sam jako sretan".

Linker
05. svibanj 2024 17:25