CROPIX
TRADICOOPNALNI TURNIR

FOTO: MOMČAD TROPICA OBRANILA NASLOV NA TURNIRU 'ČETIRI KAFIĆA' Dvorana je zagrmila kada su na parket izašli Olić, Dalić i Prosinečki

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 26. prosinac 2017. 20:46

Momčad Tropica obranila je titulu na turniru Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović, koji se 16. put održao na splitskim Gripama, na kojima je ovaj put bilo oko četiri tisuće ljudi. Slavili su uvjerljivo, nakon finala pehar je zasluženo u zrak podignuo kapetan Marko Livaja slaveći s ekipom koju je vodio izbornik Zlatko Dalić, a pomagali su mu Mladen Perica i Gogo Boljat.

Za najboljeg igrača turnira izabran je Dario Marinović, Marin Tomasov najbolji je strijelac s četiri pogotka, dok je najboljim vratarom proglašen Stipe Pletikosa. U finalu je Tropic poveo ranim golom Tomasova, da bi ubrzo zabio i Marinović za 2:0, no relativno je brzo Vejić smanjio na 2:1. Otišao je Tropic na 3:1 pogotkom Marinovića, ali je odmah nakon toga reagirao Džoni. Na dva je razlike u drugom dijelu svojim trećim golom podigao Marinović, no brzo je uzvratio Spahić. Imao je Camel prigodu za poravnanje u 32. minuti, no istaknuo se Tomić ispred Olića. Nakon što je Livaja postavio 5:3, u napad je privremeno otišao i Pletikosa. Sve dvojbe otklonio je Tomasov pogotkom za 6:3.

U samom je uvodu bilo zanimljivo... Splitska je publika ponekad najbolji pokazatelj koliko je tko omiljen u gradu pod Marjanom. Nagrađivali su aplauzom svoje nekadašnje i sadašnje ljubimce dok su pod svjetlima reflektora izlazili na teren. Decibeli su rasli, izlazili su Bubalo, Vukušić, trener Zoran Vulić, Livaja, Kukoč u prvom polufinalu te izbornik Zlatko Dalić, koji je u pauzi između utakmica rekao:

- Drago mi je da smo pokazali veliko srce, da su tribine dobro ispunjene te da je akcija uspjela.

Prije drugoga polufinala velikim su pljeskom nagrađeni Ibričić, Erceg, ljubimci splitskoga sjevera, ali najveći je pljesak ipak pobrao Ivica Olić. Odmah je do njega po naklonosti splitske publike bio Robert Prosinečki, a snažno je podržan i Dario Šimić, nesuđeni kandidat nogometnoga juga za predsjednika HNS-a, kao i njegov suradnici Mario Stanić i Stipe Pletikosa.

U prvom je polufinalu prvi gol zabio Tomasov iz blizine, a kod drugoga je asistirao Livaji. Kovačević je smanjio na 2:1, a nakon toga je Bubalo imao veliku priliku. U drugom poluvremenu Tropic je pokazao svoju dominaciju i došao do vodstva od 3:1, ponovno u koprodukciji tandema Tomasov - Livaja. Član Astane Tomasov je asistirao, a golgeter AEK-a s tri-četiri metra zabio. Par minuta nakon toga asistent je bio Livaja iz kornera, a gol je postigao Livaja. Livaje i Tomasova bilo je svugdje po terenu, Tomasov je pred kraj čak spasio čisti pogodak...

Publiku je u prvoj utakmici nasmijao Igor Musa uzevši mikrofon u ruke:

- Moli se gospodin Bubalo da izađe iz igre - poručio je Musa nekadašnjem suigraču koji ga je, napokon, pustio na teren.

Ronaldo iz Turčinovića želio je pošto-poto postići pogodak, ali ga je Musa u tome "elegantno" spriječio, jer želio je i on igrati.

U drugom polufinalu isticali su se u prvom dijelu vratari, Stipe Pletikosa i Andrija Vuković, ali su pred kraj ipak pali golovi. Camel je u vodstvo doveo Delić, izjednačio je Erceg, a potom je za debitante na turniru zabio Džoni. Kauri je napadao, ali je na golu bio nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Pletikosa.

- Bravo, Plete! - s klupe Camela često su se čuli povici.

Camel je točku na i stavio u 36. minuti, kada je zabio nekadašnji kapetan Hajduka Hrvoje Vejić. Malo nakon toga Ante Erceg pogodio je vratnicu, pa nije bilo uzbudljive završnice. Na koncu je ipak Mario Pašalić zabio u zadnjoj minuti, ali nije ostalo vremena za poravnanje.

Između polufinala i finala nastupile su djevojčice iz Ženskoga nogometnog kluba Marjan, a njihova predsjednica Mirta Šurjak ipak nije zaigrala premda se to najavljivalo kao mogućnost, no bila je novinarskom zadatku za HTV. Neposredno prije finala na teren su sa zastavom izašli štićenici Centra za rehabilitaciju Mir, ustanove kojoj ide sav prihod od ulaznica s turnira.

Linker
02. svibanj 2024 11:58