Reuters, Profimedia
NASTAVAK DRAME

FOTO: NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALIM ARGENTINSKIM NOGOMETAŠEM U blizini mjesta gdje se vjeruje da je avion pao viđen trag signalne rakete?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2019. 11:07

Po svemu sudeći, potraga za 28-godišnjim argentinskim nogometašem Emilianom Salom još nije okončana.

Posljednje informacije govore kako je policija započela potragu oko otoka Burhoua, preko Alderneya i sjeverne obale otoka Jersey.

U srijedu su helikopter i četiri zrakoplova tragali za nestalim malim avionom, a policija u Guernseyju pretpostavlja da se zrakoplov srušio i raspao u kontaktu s vodom, ostavljajući Salu i pilota u moru, ili da su sletjeli na vodu i ušli u splav za spašavanje.

Policija Guernseya trebala je donijeti odluku hoće li nastaviti tražiti unesrećene, a nakon što je nekoliko ljudi javilo da je vidjelo nešto nalik signalnoj raketi u blizini mjesta gdje se vjeruje da je zrakoplov pao, odmah je objavljeno kako se traganje nastavlja.

Služba za spašavanje pregledava satelitske slike i podatke pristigle s mobilnog telefona Emiliana Sale, kako bi se vidjelo može li to pomoći potrazi. Sala je, naime, poslao glasovnu poruku svojim prijateljima putem WhatsAppa prije nego je avion nestao:

“U avionu sam koji izgleda kao da će se raspasti i idem u Cardiff.”

Kasnije se oglasio još jednom:

“Kako ste, momci? Je li sve u redu? Ako vam ne pošaljem nove poruke kroz sat i pol, ne znam hoćete li trebati poslati nekoga da me traži. Sad me već strah...”

Po tim je porukama posve jasno da se u zraku događala drama. Inače, demantirana je vijest da je mali zrakoplov Piper Malibu bio vlasništvo predsjednika Cardiffa, otkriveno je da ga je unajmio Sala, te da je u tom zrakoplovu već letio iz Nantesa u Cardiff i natrag, a ovim se nesretnim letom opet vraćao u Wales, nakon što se oprostio s dojučerašnjim suigračima u francuskom klubu.

Linker
04. svibanj 2024 15:37