Inter - Osijek
 Damir Krajac / CROPIX
PRVA HNL

FOTO: OSIJEK SE PROTIV INTERA SPASIO U SAMOJ ZAVRŠNICI Serderov zabio hat-trick, potencijalni Delićev kandidat za Slovačku razočarao

U utakmici 12. kola Prve HNL Inter i Osijek su u Zaprešiću igrali 3-3, a Osijek se poraza spasio golom u 93. minuti.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 20. listopad 2019. 19:14

Osječani su spretno i sretno izbjegli poraz u Zaprešiću nakon što su u većem dijelu utakmice bili u podređenom položaju. No, dva pogotka u samoj završnici, papirnati favorit osvojio je jedan bod, koji, prema prikazanoj igri, možda nije ni zaslužio. S druge strane domaćini mogu i te kako žaliti što su prosuli dva pogotka prednosti, iako bi prije utakmice, vjerojatno u redovima Intera, bili zadovoljni osvajanjem jednog boda.

Ovako u konačnici su Žuti opet prosuli dva boda u dobitnoj poziciji, kao podosta puta u ovom dijelu prvenstva. No, s obzirom da je s druge strane bio Osijek, klub iz velike četvorke hrvatskog nogometa, osvojeni bod za Zaprešićane ipak ima popriličnu težinu u neizvjesnoj borbi za opstanak. Epitet apsolutnog igrača utakmice ponio je nezaustavljivi ruski napadač u redovima Intera Serderov, koji je u stilu najboljih svjetskih napadača tri puta matirao obranu Osijeka, koja je u Zaprešiću bila u katastrofalnom izdanju.

Izrazito loše izdanje Škorića i društva; Serderov je iskoristio na najbolji mogući način i stigao do sedmog pogotka u sezoni. Nema sumnje da će nakon ove utakmice i svega onog što je pokazao Serderov vrlo brzo na adresu Intera stići podosta ponuda za ovog sjajnog napadača, koji svojim znanjem, egzekucijom i kvalitetom nadilazi okruženje 1. HNL. Ipak, niti tri pogotka i opasianog sjajnog izdanja Serderova nisu bila dovoljna za zaprešićki puni plijen.

Po tko zna koji put u ovoj sezoni u ključnim trenucima dvoboja ponestalo je koncentracije u obrani, što su gosti iskoristili na najbolji mogući način. Osječani su, svim sigurno, stigli u predgrađe da osvoje sva tri boda, ali u konačnici mogu biti i te kako sretni što su izbjegli poraz. Trener Kulešević pogodio je zamjeno ubacivši u igru Špoljarića, a upravo je mladi napadač poenitrao u sudačkoj nadoknadi za bod Osijeka.

No, ukoliko Osječani budu pružali prezentacije kao jučer u Zaprešiću jako teško se mogu nadati borbi za sam vrh prvenstvene ljestvice. Trener domaćina Samir Toplak prije susreta istaknuo je da je Osijek druga momčad u Hrvatskoj, ali to po ničemu u Zaprešiću Škorić i društvo nisu pokazali. Baš naprotiv, Inter je taj koji i te kako može žaliti što nije nokautirao papirnatog favorita. Ali, ukoliko do kraja jesenskog dijela prvenstva Serderov bude raspoložen kao protiv osječke družine zaprešićki sastav sasvim sigurno imat će puno više izgleda u borbi za opstanak, koji se za nekadašnjeg Diva iz predgrađa nastavlja već u petak gostovanjem u Varaždinu. Koji za Inter barem donekle ima epitet dvoboja biti ili ne biti. Ipak u barokni grad Toplakovi izabranici stići će s bodom više na kontu, iako su mogli imati i sva tri.

Serderov je do "hat-tricka" došao u 64. minuti kada je iskoristio veliku pogrešku reprezentativca Mile Škorića, a na 2-3 je smanjio Ukrajinac Dmitrij Lopa u 72. minuti nakon dodavanja Mancea. I kada se očekivao kraj, u trećoj minuti sudačke nadoknade Josip Špoljarić je izjednačio nakon ubacivanja Ndockyta s lijeve strane.

Linker
03. svibanj 2024 19:17