Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
U LOVU NA RIJEKU

FOTO: SLAVLJE U RIJECI, TITULA NIKAD BLIŽE Pune ruke posla za Oko sokolovo: Dva penala u tri minute za šok na Maksimiru

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. studeni 2016. 09:56

DINAMO-ISTRA 1:1 (Fernandes 45-11m/Roce 45+2-11m)

Stadion u Maksimiru. Gledatelja 976.

DINAMO: Livaković - Matel, Schildenfeld, Benković, Pivarić (od 62. Fiolić) - Jonas, Pavičić (od 46. Machado) - Šitum, Ćorić, Fernandes - Henriquez (od 55. Hodžić). Trener Ivajlo Petev.

ISTRA 1961: Ivušić- Žižić, Mitrevski, Georgiev- Gržan (od 90. Gojković), Lucio (od od 90. Puclin), Paracki, Stepčić (od 84. Prelčec), Miloš - Solomun, Roce. Trener Goran Tomić.

Valentino Stepčić je sedam minuta prije kraja s nekoliko metara glavom potpuno neometan pogodio Livakovića i tako spriječio Dinamovu blamažu. Makar, pitanje jest i je li ovaj neodlučeni rezultat mnogo bolji od blamaže? Je li Dinamo prokockao naslov prvaka? Rano je o tome pisati, ali izgubljena su dva ogromna boda, Istra je bila autor velikog iznenađenja. Makar je pitanje je li to baš tako veliko iznenađenje s obzirom na to kako ove sezone izgleda Dinamo. Pred Modrima su teški dani. Istina, nakon šanse Stepčića, Modri su još dva puta pogodili gredu (Fiolić i Hodžić), ali to nije promijenilo kompletnu sliku slabog Dinama.

Stanka zbog akcije hrvatske nogometne reprezentacije trebala je u Maksimiru biti iskorištena za podizanje razine Dinamove igre. Nakon utakmice možemo kazati da nije poslužila svrsi. Modri su na razni na kakvoj su bili i prije. Nema nekog vidljivog napretka, Dinamo se muči, igra na silu, veliki rebus mu je probijanje suparničkih obrana. Ovoj plavoj momčadi ipak nedostaje dodatna kvaliteta, definitivno treba pojačanja.

S druge strane, Istra je ugodno iznenadila. Gledali smo utakmicu kakvu smo i očekivali. Dinamo je prema predviđanjima imao posjed lopte, dok se Istra čvrsti branila u dva vrlo pokretljiva bloka. Maksimirski sraz nekako je podsjećao na nekakvu rukometnu utakmicu. Modri su kružili oko gostujuće zone koja se vrlo disciplinirano kretala slijeva na desno i obratno. Momčad Ivajla Peteva teško je pronalazila put kroz takvu obranu, jer je lopta putovala presporo. Bugarski stručnjak često je vikao s klupe 'brže, brže...'. Gosti iz Pule bez problema su kontrolirali napade domaćina, rekli bi da su čak rutinski zatvarali sve prolaze prema svom golu.

Zapravo, Modri su stvorili samo jednu pravu priliku, Pavičić je lobom prebacio obranu, a Ante Ćorić se našao potpuno sam pred Ivušićem. Međutim, vratar mu je izvrsno ušao u udarac, tako da taj 'zicer' nije pretvoren u pogodak. Svi ostali udarci koji su išli prema Ivušiću, nisu bili pretjerano opasni. Prvu dionicu Ivušić je završio se pet obrana, u drugom je dodao još nekoliko, ali udarci nisu bili previše opasni. Najopasniji je bio udarac glavom Gordona Schildenfelda, kojeg je Istrin vratar obranio sjanim refleksom, 'skinuo' je loptu ispod sam grede. Obranio je još i udarce Henriqueza, Šituma i Jonasa.

U ogledu bez previše uzbudljivih događaja, zakuhalo se na samom kraju prvog poluvremena. Sudac Frković dosudio je jedanaesterac za Modre nakon duela Šituma i Gržana. Šitum je jednu odbijenu loptu glavom pokušao uputiti ka mreži, ali s leđa ga je ometao Gržan. Nekoliko puta smo u poluvremenu pogledali snimku, teško je bilo zaključiti da li je bio jedanaesterac ili ne. Uglavnom, gosti su se žestoko bunili na sučevu odluku. I inače su Puljani stalno gestikulirali na sudačke odluke, uglavnom bespotrebno.

Nakon vodstva Modrih, Istra je vrlo brzo poravnala, također iz jedanaesterca, nakon udarca Stepčića, Schildenfeld je igrao rukom. Istina, iza Schildenfelda je bio Livaković i vjerojatno bio obranio udarac, ali modri stoper to nije mogao znati, zaustavio je loptu na putu prema golu.

Inače, pogodak Roce iz jedanaesterca je prvi pogodak koji je Dinamo primio u HNL-u otkako ga je preuzeo Ivajlo Petev. Završnica prvog poluvremena bila je najzanimljiviji dio skromnog nogometa kojeg smo gledali u Maksimiru. Makar su Modri u drugoj dionici imali nekoliko prilika, posebno su bile zgodne bila ona Hodžića, koji je zamijenio nezamjetnog Henriqueza te Fernandesa, ali isto tako petnaestak minuta prije kraja, Roce je opasno glavom pucao preko gola.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
18. travanj 2024 07:51