IZBOR UEFE

FRANCK RIBERY IGRAČ GODINE Messi i Ronaldo ostali iza sjajnog Francuza

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2013. 20:49

Franck Ribery dobio je konačnu potvrdu svoje klase. U četvrtak je proglašen najboljim igračem prošlosezonskog izdanja Lige prvaka. Francuz je odveo Bayern do pete titule prvaka Europe, bio je iznimno raspoložen, sezona koju je Bayern odigrao teško je ponovljiva.

Samo tri poraza tijekom cijele sezone, osvojili su naslov prvaka Njemačke s nevjerojatnih 25 bodova prednosti pred Borussijom Dortmund, koju su svladali i u velikom finalu Lige prvaka. Ribery je protekle sezone odigrao 12 utakmica u Ligi prvaka, imao je jedan pogodak u pet asistencija, no dojam je bitniji od suhoparnih brojki, a on je bio sjajan.

Lijevo krilo Bayerna bio je glavni igrač Heynckesovih trupa koji su na koncu osvojili sve moguće trofeje.

- Ovo je vrlo poseban trenutak za mene, stajati ovdje večeras. Želim zahvaliti svim svojim suigračima iz Bayerna, svojoj obitelji i djeci, rekao je Ribery nakon proglašenja.

Uz Riberya su u užem izbori bili Messi (pobjednik 2011.) i Cristiano Ronaldo koji nije niti doputovao Monaco. Portugalac je vjerojtano bio obaviješeten da ponovno neće biti izabran. Prošle sezone trijumfirao Barcelonin veznjak Andres Iniesta.

Ribery je peti Francuz koji je proglašen europskim nogometaše godine Kope, Platinija, Papina i Zidanea, kao i prvi Bayernov nakon Karl-Heinzea Rummeniggea kojem je to uspjelo 1981. godine.

Linker
19. rujan 2024 11:56